'Job Jobse is de winnaar van Lowlands', aldus Faberyayo toen de dj in 2013 zijn debuut maakte in de X-Ray. Het was de show waar iedereen het over had. Hij mocht dan ook het jaar erop al weer terugkomen en het jaar daarna wéér. Komende vrijdag draait hij voor de vierde keer op Lowlands. In een flink gegroeide Bravo. Je kan rustig zeggen dat Jobse de laatste jaren is opgeschakeld naar de eredivisie van de nacht. Reden genoeg dus om hem twee uur lang in 3voor12 Radio uit te nodigen, te spreken over zijn favoriete muziek en natuurlijk vooruit te blikken op Lowlands.

Het lijkt nog kort geleden dat Job Jobse voor het eerst muziek op mocht zetten in de wc's van Trouw. Daarna liep hij stage bij Innervisions (het label van Âme en Dixon), werd hij labelmanager bij Life & Death (het label van DJ Tennis en Tale of Us), kwam er een eigen avond in Trouw en uiteindelijk mocht hij in 2015 zelfs de allerlaatste plaat van de beroemde Amsterdamse club draaien. En toen ging het helemaal snel. Zo trad hij dit jaar drie keer op op Glastonbury, draait hij van de Berghain tot op Ibiza, toert hij door Amerika, noemt de Black Madonna hem haar geheime vriendje en staat hij zaterdag met twee van de grootste internationale dj's in de grootste nachttent van Lowlands. Tussen Midland, die de grootste clubhit van vorig jaar maakte en Dixon die al jaren op Resident Advisor wordt uitgeroepen als beste dj van de wereld. 

In 3voor12 Radio vertelt Jobse onder andere over zijn droom een eigen label te hebben, de muziek uit zijn jeugd en de ondergewaardeerde band van zijn oom. Daarnaast anekdotes over keihard Abel zingen op de Lowlandscamping en de geheimen van de dj: tracks die bijvoorbeeld eerst niet aanslaan, maar waar vijf jaar later opeens iedereen wild enthousiast over is. 

Playlist

Uur 1
Kylie Minogue - Slow
Solange - Losing You
Sef - Diamanten
Francoise Hardy - Voila
Nits - Red Tape
Oceanic - Loving (Ambient Mix)
Oppenheimer Analysis - The Devil’s Dancers
Alphaville - Forever Young
Frank Ocean - Swim Good
Spinvis - Kom Terug
Dj Arif - Gegenzauber
 
Uur 2
 Tame Impala - The Less I Know Better
Depeche Mode - Enjoy The Silence
Faberyayo - Verdwijnen
Abel - Onderweg
Tupac - Life Goes On
Talking Heads - Listening Wind
Boards of Canada - Roygbiv
Radiohead - All I Need
The Smiths - Please, Please, Please, Let Me Get What I Want
Arthur Russell - That’s Us / Wild Combination