Vrijdagmiddagplaylist: De beste Drake-tracks die niet van Drake zijn

Van The Weeknd tot IloveMakonnen

Redactie 3voor12 ,

We geloven het pas als ie echt op de planken staat, maar morgen trapt Drake dan eindelijk zijn Europese tour af in het Ziggo Dome. Een goed moment dus om nog eens de hits van de Canadese rapper in je vrijdagmiddagplaylist te slingeren. En nu eens niet zijn eigen hits, maar juist die van andere artiesten waar Drake een gastbijdrage op doet. Daar zullen er immers vast ook wel wat van langskomen morgen.

Dat het de afgelopen anderhalve week veel over Drake zou gaan, zag iedereen wel aankomen. Maar niet op deze manier. In plaats van dat iedereen over elkaar heen buitelde met een mening over zijn Ziggo Dome shows, ging het over zijn tot twee keer toe verzette concerten. En over zijn bezoek aan een bar mitswa, een dinertje met een pornoster en zijn verrassingsoptreden met Rae Sremmurd. Oh, en natuurlijk ook over Giel en Lange Frans die bij RTL Late Night uit mochten leggen of de Canadees nou een hype was, of toch misschien een superster. Je zou haast vergeten dat ie best wat goede muziek heeft afgeleverd. 

Drake staat bekend om hoe hij jonge artiesten al vroeg spot en ze mee laat doen op zijn eigen tracks. Of dat hij juist op tracks van hun springt. Hij heeft zo nogal wat carrieres in een stroomversnelling gebracht. Zelf is hij ook door Lil Wayne naar voren geschoven. Er zit natuurlijk ook wel eens een addertje onder het gras. Een flinke zelfs, bleek uit een interview van The Weeknd met Rolling Stone. Toen de jonge r&b-zanger net wat naam begon te maken, vroeg Drake hem mee te doen op zijn album Take Care. Een goed opstapje naar grote naamsbekendheid. The Weeknd betaalde daarvoor wel een prijs: bijna de helft van de tracks die bedoeld waren voor zijn eigen debuut mixtape belandden op het album van Drake. Die verhalen gaan wel meer en het is ook niet gek. Het is niet alleen maar uit nobele bedoelingen dat Drake jonge artiesten oppikt, hij poetst er zijn eigen output ook mee op.

Naast alle jonge artiesten werkt hij natuurlijk ook samen met andere supersterren. A$AP Rocky, Kendrick Lamar, Mary J Blidge, Big Sean, DJ Khaled, ga zo maar door. Het zorgt ervoor dat er met gemak een playlist te vullen is met de beste Drake tracks die niet van Drake zijn.