Campings Down The Rabbit Hole blijven donderdag gesloten

Slechte weersverwachtingen zorgen voor overlast

Flip Kloet ,

Down The Rabbit Hole vindt het niet verantwoord om de campings al op donderdag te openen. Morgen wordt er naast 20 tot 60 mm regen ook onweer, hagel en harde windstoten verwacht. De organisatie doet er alles aan om de camping vrijdag om 12.00 te openen, zodat bezoekers rustig en droog hun tenten op kunnen zetten.

In 3voor12 Radio vertelt Eric van Eerdenburg van Down The Rabbit Hole dat het een heel lastig besluit is, maar het de organisatie niet verstandig lijkt om mensen al in tent te laten slapen. "Er wordt echt nog heel veel regen verwacht op donderdag. Het ziet er vandaag fantastisch uit, maar dat is het verneukeratieve. We zien dat de grond zo nat is dat als er nog 15 mm regen valt  er ook 15 mm op het veld blijft liggen. Dan loopt dat die tentjes in en dat willen we de bezoekers gewoon niet aandoen. Ik denk dat we beter af zijn als de campings pas op vrijdag op 12.00 uur open gaan."

Ook wil Van Eerdenburg de mensen op het hart drukken om met het OV te komen. "We werken er nu hard aan om voldoende bussen te krijgen. We roepen ook op om niet alsnog met de auto komen, want de parkeerterreinen rond het terrein zijn niet goed genoeg en er zijn te weinig parkeerplaatsen in de omgeving. We doen ons uiterste best, maar het zal ongetwijfeld minder vlekkeloos verlopen dan normaal."

De regen van afgelopen week zorgde al voor flink wat extra werk tijdens het opbouwen. Zo moeten er extra afwateringsvoorzieningen op de campings geregeld worden, maar ook worden er rijplaten en houten vloeren op het terrein gelegd. Vanaf station Wijchen en Nijmegen Centraal rijden pendelbussen om de mensen naar het festivalterrein te brengen.