Amber Arcades in de VS: Tourdagboek 2

'Groetjes uit de leukste venue van Birmingham, waar je jezelf verkleden kan als het Pacman spook'

Amber Arcades ,

Tijdens hun tour door Amerika dompelt Amber Arcades zich even helemaal onder in het Amerikaanse leven. Van de gigantische broodjes, tot de Wallmart, wapens en het verlate Detroit. Bekijk hier de tweede episode van het tourdagboek van Amber Arcades.


De volgende dag na onze gig in Portsmouth hadden we vrij omdat we helemaal naar Ohio door moesten. Het was een dag vol rijden en roadside food, zoals deze hoagie met roast beef (of meer, deze roast beef met een hoagie eromheen). Gelukkig hebben we er ook een nieuwe spel bij voor dagen on the road, "toll touching". Het doel is gewoon om een medewerker bij een tolhuisje zo vaak mogelijk aan te raken bij de transactie. Ronald staat voor.

 

 

Onderweg boeken we vaak een goedkoop motel en sneaken dan met zijn vijfen op 1 kamer naar binnen met een luchtbedje. Ons luchtbed was lek dus gingen we naar een Walmart (die hier om de 5 km zit) voor plakspullen. Met Jaap een Walmart ingaan is als met een peuter een snoepwinkel ingaan. Zo. Veel. Dingen. Om. Aan. Te. Zitten.

 

 

Onze tweede gig in Ohia was in Cleveland. Ik moest natuurlijk een Spinal Tab quote doen op het podium ("Hello, Cleveland!"). Dat was eigenlijk ook wel het leukste van Cleveland, verder was er niet zoveel te doen, behalve kijken naar dit meer dat ongeveer even groot als de Noordzee is.

 

 

De volgende speelden we in Detroit. Echt een bizarre plek om te zien, met alle leegstand. We moesten natuurlijk even een rondje ramptoeristen langs het leegstaande treinstation (foto) en de ruïnes van de auto-industrie. Wel vet om te zien dat er ook veel nieuwe dingen worden opgebouwd. Op allemaal braakliggende stukken grond beginnen mensen community gardens bijvoorbeeld.


De dag erna speelden we op ons enige festival deze tour, Midpoint Music Festival in Cincinatti. Typisch hoe het op z'n Amerikaans wordt aangepakt met verplichte sponsorboodschappen (van een of ander bedrijf dat chili saus voor over je hotdog maakt) uit de luidsprekers tussen elk optreden in. 

 

 

 


De politie is hier ook in topvorm.

 

 

 

 

Voor onze volgende gig hadden we twee dagen vrij en hebben we een huisje in het bos gefixt op een soort vakantiepark wat voor de rest half leeg stond. We hebben zo weinig mogelijk gedaan behalve veel koken en eten en een tripje naar de wasserette.

Onderweg naar de wasserette kwamen we een gun store tegen en voor de "real American experience" moesten we daar natuurlijk even kijken. We konden er geen meekrijgen omdat we daar niet vandaan kwamen maar anders kan je hier dus gewoon zonder vragen zo'n unit meenemen. Volgens de verkoper heeft in deze staat zo'n 70% van de mensen een wapen en daarmee is deze staat op nummer 38 op de lijst van meeste wapenbezitters... Yikes. Op naar meer real American experiences.

EINDE

xA