3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 26)

O.a. Rico & Sticks, Blaudzun en White Lies

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Bazart, Vic Mensa en... Andre Hazes?

1. White Lies - 'Take It Out On Me'
Een aantal jaar geleden bracht deze band een aantal mooie, duistere singles uit. 'Farewell To The Fairground', 'Death' en 'Bigger Than Us' heb je toen zeker gehoord. Daarna was het een tijdje stil, maar nu zijn ze terug met deze nieuwe single. In het najaar komen ze weer naar Nederland.

2. Metronomy feat. Robyn - 'Hang Me Out To Dry'
De Zweedse zangeres Robyn, die je kent van haar huilend-naar-de-club-hit 'Dancing On My Own', doet mee op deze nieuwe track van de Britse indiedisco band, afkomstig van het aanstaande vijfde album. Dat album, Summer 08, ligt 1 juli in de winkel.

3. Blood Orange - 'Augustine'
Je kent hem misschien als Blood Orange, als Dev Hynes of als Lightspeed Champion. Of misschien ken je hem helemaal niet, maar dat gaat nu veranderen. Blood Orange heeft namelijk net een fantastisch nieuw album uitgebracht, Freetown Sound geheten. Je hoort invloeden van Prince en heel veel features van zowel upcoming als bekende namen: Nelly Furtado, Empress Of, Debbie Harry en ook de Nederlandse BEA1991 maken acte de présence.

4. Otherkin - 'Yeah, I Know'
Otherkin komt uit Dublin, en ken je misschien van grungey popliedjes als Feel It en I Was Born. Nu is er een nieuwe EP: The New Vice. Daarop staat deze track, een stevige no-nonsense rocker. Je ziet Otherkin dit jaar op Lowlands.

5. Noisia - 'Collider'
Veel nieuwer dan deze nieuwe single van Groningse rammers Noisia krijg je ze niet. Dit is het eerste voorproefje van het album Outer Edges dat in september uitkomt. Het is vast niet het laatste voorproefje dat we horen, aangezien er 18 nummers op het album staan. Dan kunnen ze nog wel even doorgaan met teasen.

6. Rico & Sticks - 'PingPong'
Morgen komt er een enorme boxset uit met verzameld werk van Zwolse helden Rico & Sticks, boordevol tracks uit hun vijftienjarige carrière die je nog niet eerder hebt gehoord. Daar is deze er eentje van.

7. Rihanna - 'Sledgehammer'
Blijkbaar is Rihanna een enorme Trekkie. Vroeger keek ze samen met haar vader naar de Star Trek tv-serie en was ze meteen verslaafd, nu levert ze een nummer voor de soundtrack van de nieuwe film. Dat is deze dramatische ballad geworden, met bijbehorende spacy video.

8. Andre Hazes - 'Op De Schoorsteen Staat Een Foto'
Ja, Andre Hazes in 3voor12 Radio. Want je wilt ‘m toch horen. Vanavond in première een single die jarenlang onderin een la heeft gelegen. En nu op de dag dat hij 65 geworden zou zijn, is hij deze track daar. Pak de zakdoeken er maar vast bij.

9. Jamie T - 'Tinfoil Boy'
De Londense singer-songwriter Jamie T liet zich eerder meer inspireren door hiphop, maar op deze Tinfoil Boy was niemand minder dan Rage Against The Machine een grote inspiratiebron. Dat klinkt gek, maar als je hem aanzet klopt het meteen. Tinfoil Boy is duister en zwaar, met een episch headbangrefrein.

10. Michael Kiwanuka - 'Love And Hate'
Michael Kiwanuka neemt graag de tijd. Dat bleek afgelopen weekend al tijdens zijn show op Down The Rabbit Hole, waar hij voor zijn eerste nummer een kwartier (!) de tijd trok. Ook deze single heeft geen haast: welgeteld zeven minuten en zeven seconden lang duurt ie. Maar vervelend is dat niet, want het is een behoorlijk mooie track. Een lome groove, meeslepende violen en Kiwanuka's heldere soulvolle stem zorgen ervoor dat die zeven minuten zo voorbij zijn. Een moderne motowntrack inclusief pa-pa-pada-koortje. Fijn als je bus vertraging heeft.

11. Bazart - 'Chaos'
Elektronische indiepopliedjes met een Vlaams accent, dat is Bazart. Goud heb je ongetwijfeld al gehoord, die was eerder dit jaar de 3voor12 Single van de Week. Chaos is hun nieuwe single, weer zo’n zwoele dansbare track voor het holst van de nacht.

12. Blaudzun - 'Jupiter'
Blaudzun is back! De afgelopen tijd was hij druk met zijn elektronische project met producer David Douglas als Haty Haty. Nu is hij terug met een nieuwe single onder eigen naam. Zijn laatste album Promises of No Man’s Land is alweer twee jaar geleden, zou er een nieuwe plaat aan komen?

13. Vic Mensa ft. Halsey- 'Free Love'
Dit weekend staat Vic Mensa ter vervanging van Mac Miller op het Tilburgse hiphopfestival Woo Hah!, en stiekem zijn we daar best blij mee. De rapper uit Chicago is namelijk een van de tofste namen uit de Chicago scene. Op deze track hoor je ook Halsey, de zangeres die je kent van haar hit 'New Americana'.