3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 10)

O.a. Riton, Band of Skulls, Bent van Looy, Ahohni en SBMG

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van O.a. Riton, Band of Skulls, Ahohni en SBMG

1. Riton - Rinse & Repeat 
Een monsterhit in spe! Op de dance downloadsites en in de clubs gaat ie al als een malle, deze nieuwe Riton. Riton is de artiestennaam van Henry Smithson, die tot nu toe wat meer in de dance underground actief was, onder meer in samenwerking met 2 Many DJ’s in de band Die Verboten. Dit gaat zijn grote doorbraak worden, mark our words. 

2. Band of Skulls - Killer
Ineens is daar een nieuwe Band of Skulls, en hij is killer! Met een White Stripes-achtige opbouw en het gas er op in het refrein. Al met al een opvallende terugkeer van de mannen uit Southampton. 

3. Kiiara - Gold
41 miljoen luisteraars op Spotify can’t be wrong, zou je zeggen. Kiiara is 20 jaar, komt uit Illinois en werkte tot voor kort in een hardware store. We vermoeden dat ze dat nu niet meer hoeft te doen. 

4. Bent van Llooy - My Escape
Das Pop frontman gaat solo en channelt (zoals vaker) David Bowie in het opgetogen My Escape. Dit is een eerste voorproefje van het album Pyjama Days, dat in mei gaat verschijnen.  

5. Ahohni  - Drone Bomb me
Antony Hegarty heeft The Johnsons gedropt en noemt zichzelf tegenwoordig Anohni. Met sloopkogel producer Hudson Mohawke en de meer experimentele Oneohtrixpointnever maakte zij een album dat in mei gaat verschijnen. Drone Bomb Me is een aanklacht tegen de drone aanvallen van de VS en gaat vergezeld van een prachtige clip waarin Naomi Campbell de hoofdrol speelt. Anohni is deze zomer te zien op Down The Rabbit Hole.

6. Parquet Courts - Berlin Got Blurry
Elvis Costello meets Joe Jackson in de nieuwe Parquet Courts, wie had dat gedacht! De postpunk band uit New York bestaat sinds 2010, en zijn dit jaar al weer toe aan hun vijfde album. Lees binnenkort ook het interview op 3voor12. 

7. Roals van Oosten - Snug
Ex-Caesar frontman krult nog eens lekker op de bank met zijn kat. Hij schrijft immers liever over katten en ruimteschepen, zoals hij in onlangs aan 3voor12 vertelde. Dit nummer komt van zijn nieuwe album Oh Dark Hundred.

8. Feiertag - The Parachute (ft Tessa Rose Jackson)
Op 20 mei verschijnt de nieuwe Feiertag EP The Rituals. Feiertag kennen we hier bij 3voor12 vooral van de single Damn You. Op 2 juni presenteert hij zijn nieuwe EP in Paradiso, en dit is daarvan de eerste track, met zang van Tessa Rose Jackson.

9. Holy Holy - You Cannot Call for Love Like a Dog
Het Australische duo Holy Holy is fan van alles tussen Neil Young en Dire Straits en dat hoor je. Opvallend feitje: de een komt uit Brisbane, de ander uit Melbourne, daar zit bijna 1400 kilometer. Dat is hetzelfde om als Amsterdammer een band beginnen met iemand als Valencia. Lastig met repeteren. Deze track komt van het ex-Album van de Week When Storms Would Come. 

10. SBMG - Langs je Rij
Sawtu Boys Money Gang, a.k.a. de mannen van Oeh Na Na komen hard met het debuutalbum Richting Kraaje. Op het album staan gastbijdrages van onder meer Willie Wartaal, Sevn Alias, Hef, Boekoesam en Frenna.

11. Haty Haty - Parakeet 
Haty Haty is het nieuwe project van Johannes Sigmond (Blaudzun) en David Douglas. Elektronische muziek om niet per se op te dansen. Een nummer op het nieuwe album gaat over het likken aan schilderijen van Van Gogh, maar Parakeet gaat gewoon over je vleugels uitslaan en de vlucht naar voren maken. Dat klinkt dan opeens best saai. 

12. Porches - Car
Het 3voor12 Album van de Week is van Porches, de band van Aaron Maine uit New York. Stemmige indie electronica met een poppy feel. Lees hier de bespreking van het album.