Podcast De Halve Marathon: Dennis Weening Podcast De Halve Marathon: Dennis Weening

Over rock 'n roll, ontregelen en langs de deuren gaan met de bijbel

, Atze de Vrieze

Podcast De Halve Marathon: Dennis Weening

Over rock 'n roll, ontregelen en langs de deuren gaan met de bijbel

Atze de Vrieze ,

Een paar jaar geleden was Dennis Weening nog zanger van garagerockband Spider Rico en zelfs nog even presentator van 3voor12 Radio op 3FM, maar bovenal was ie een ongeleid rock ’n roll projectiel. Inmiddels is hij uitgegroeid tot de ster-presentator van grote tv-shows als So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson. Dennis Weening, van beroepsontregelaar tot commerciële jongen. Een ogenschijnlijk onoverbrugbaar gat, zeker als je ook nog eens weet dat hij opgroeide als Jehova’s getuige. Atze de Vrieze praat anderhalf uur met Dennis Weening in de podcastserie De Halve Marathons.

Het werd een gesprek met twee gezichten. Allereerst natuurlijk de rock ’n roll-verhalen. Volledig bezopen voor vierduizend man een concert geven. Dennis Weening deed het met zijn rockband Spider Rico, een band die nooit zo groot werd als bijvoorbeeld John Coffey, maar die veel respect in de scene kreeg en die op Noorderslag de 3voor12 zaal nog eens volledig op zijn kop zette. Bij MTV weigerde Weening nog eens uit principe Bon Jovi te interviewen, waarna de stagiair die het interview van hem overnam zo’n grote fout maakte dat de rocker boos opstapte. Maar hoe verhoudt dat losse en speelse en die drang tot ontregelen zich tot Weening’s achtergrond? Hoe is dat te rijmen met twee keer van voor tot achter de bijbel lezen, langs de deuren gaan en de mensen waarschuwen voor de Armageddon?

De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met een dichter, rock-en-roller, directeur en modekoningin. Eerder al sprak Nikki Dekker met dichter Ellen Deckwitz, de komende weken volgen meer lange gesprekken. Je vindt alle Halve Marathon interviews op VPRO.nl en als podcast in de iTunes Store.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12