Ronnie Flex: "Op de eerste dag al 1500 Ahoy-kaarten verkocht" Ronnie Flex: "Op de eerste dag al 1500 Ahoy-kaarten verkocht"

Rapper terug op de plek waar hij als 16-jarige een blauw oog geslagen kreeg

, Sjoerd Huismans

Ronnie Flex: "Op de eerste dag al 1500 Ahoy-kaarten verkocht"

Rapper terug op de plek waar hij als 16-jarige een blauw oog geslagen kreeg

Sjoerd Huismans ,

Geen HMH of Ziggo Dome voor Ronnie Flex: zijn grootste show tot nu toe vindt natuurlijk in moederstad Rotterdam plaats. En hij komt niet alleen, want hij heeft... heel veel vrienden bij zich. De show in Ahoy op 17 juni moet maar liefst drie uur lang gaan duren. Maandag belde Roosmarijn in 3voor12 Radio met de rapper om te vragen hoe het ervoor staat.

Ronnie neemt op terwijl hij net een beat aan het maken is. Is dat er een voor zijn aankomende soloplaat? "Ja, het is zeker voor mijn album, maar ik ben nog een beetje aan het warmdraaien. Met de Wop! plaat van Lil' Kleine heb ik mijn deadline een beetje verschoven. Dit voorjaar ga ik niet meer halen, waarschijnlijk wordt het het eind van de zomer, of na de zomer."

"Dé zaal" 
Ahoy is voor Ronnie Flex "dé zaal". Groter dan de HMH, net zo groot als de Ziggo Dome én bovendien in Rotterdam. "Ik vind het heel mooi dat ik dit kan proberen, ik geloof er ook honderd procent in. En ik denk echt dat het goed gaat komen. Ik kom toch uit Rotterdam, ik ben hier geboren en getogen en voor mij is Ahoy de mooiste zaal waar ik kan spelen. Ik kwam er al als kind, er was zo'n zomerspeelhal aan de gang. Toen ik zestien was, kreeg ik er ooit een klap en hield er een blauw oog aan over. Iemand had me hard geslagen met zo'n boksbeugel. Er zat echt een grote wond onder mijn oog, echt fucked-up. Daar dacht ik wel weer aan toen ik mijn naam op dat gebouw zag staan. Dat vind ik dan wel weer heel mooi."

"Al 1500 kaarten verkocht"
De echte fans (lees: de meest fanatieke luisteraars op Spotify) konden vrijdag al een kaartje kopen. "Ik zie veel van die berichtjes en wordt vaak getagd. Het doet wel echt iets. Volgens mij is dit nog niet eerder gebeurd. Het heeft zeker gewerkt ja, ik weet alleen dat ik de eerste dag na die Spotify-actie al 1500 kaarten had verkocht. Het werkt echt heel goed. Dat was pas de eerste dag, hopen dat het doorloopt. Ik ga iedereen uitnodigen, en er een gezamenlijke grote show van maken. Het wordt echt iets heel tofs." 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12