Amsterdamse club Closure sluit per direct zijn deuren

'Opeenstapeling van fincaniële tegenslagen' nekt Amsterdamse club

Freek Verhulst ,

Club Closure in Amsterdam sluit per direct de deuren. Dat melden eigenaars Joey Muijlwijk en Oliver Louw op Facebook.

Closure opende op 16 januari 2015, net een jaar geleden, maar door 'een opeenstapeling van financiële tegenslagen' in de afgelopen twee maanden valt nu het doek. In het afgelopen jaar traden er nog grote namen als Modeselektor, Prins Thomas, Julio Bashmore en Seth Troxler op.

Vorig jaar werd de club aan de Rozengracht vlak voor Kerst door een kleine brand getroffen. De schade aan het pand was volgens Closure 'miniem', maar van de gemeente moesten er veiligheidsaanpassingen worden gedaan. Een maand later moet er opnieuw in het pand worden geïnvesteerd, na klachten over geluidsoverlast rondom het feest voor het eenjarig bestaan. Op 30 januari begeeft de elektriciteit het en moet Closure een show van Moodymann op het laatste moment verplaatsen naar de Westerunie. Een 'gigantische tegenslag', zeggen de eigenaars.

De club kon sinds die dag niet meer geëxploiteerd worden. De kosten van het verplaatsen en annuleren van shows, opgeteld bij de noodzakelijke investeringen in het pand en de doorlopende huur, zorgden ervoor dat Closure een financieel 'onhaalbaar' jaar tegemoet gingen. Ook een poging om de club via investeerders te redden liep op niets uit.