Bombay stopt eind 2016

De band rond Mathias Janmaat speelt 30 december laatste show

Redactie 3voor12 ,

De Nederlandse band Bombay stopt per 30 december. Het drietal maakte via een Facebook-post bekend dat het door hen gecureerde 'Show Your Teeth'-festival in Paradiso hun laatste optreden zal zijn. Als reden voor de stop noemen ze een nieuwe muzikale koers voor frontman Mathias Janmaat.

De afgelopen twee jaar waren turbulent voor Bombay. Begin 2015 veranderden ze de bandnaam al van Bombay Show Pig naar Bombay omdat 'de nieuwe muziek anders gaat klinken dan jullie gewend zijn'. Halverwege 2015 bleek dat drummer (en helft van de band) Linda van Leeuwen zelf niet kon wennen aan die nieuwe koers. Ze verliet Bombay en werd op drums vervangen door Lisa Ann Jonker, daarnaast werd het duo een trio door bassist Gijs Loots aan te trekken.

Nu blijkt de nieuwe richting waarin de nummers gaan die Mathias Janmaat schrijft helaas helemaal niet meer binnen het idee van Bombay te passen. Mathias heeft nog geen nieuw project waaronder hij muziek naar buiten brengt, Gijs gaat verder met zijn andere bands en Lisa concentreert zich op nieuwe projecten en haar studie aan het conservatorium.

Bombay bestond sinds 2008 en werd in 2012 nog genomineerd voor een 3voor12 Album van het Jaar Award en een 3FM-award in de categorie 'Best Alternative' voor debuutalbum Vulture / Provider. 

Het nieuws komt als een verrassing, mede doordat de band onlangs nog een single uitbracht en die vorige week voor het eerst live speelde in 3voor12 Radio.