BKS16: Nozinja laat bejaarden twerken

Opgeklopt feest?

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Het is een wonderlijk gezicht. Een grote gast met een enorme buik, een tanktop en een verenpak, staat druk gebarend op bet podium. Het geluid op het podium moet harder. Harder. Hij steekt zijn geveerde arm de lucht en schudt met zijn hoofd. Nee, echt harder. Een half uur later dan gepland komen zijn zangers erbij en begint Nozinja dan eindelijk aan zijn nog wonderlijkere set.

Nozinja is een grote naam in de shangaan electro-hoek; een genre dat in Nederland niet bepaald groot is, maar in Zuid-Afrika. Denk ratelende percussie, Afrikaanse zang, rammelhouse, lo-fi disco. Alles met een net wat knullige Fruity Loops-sound en met een zanger en zangeres die harder met hun billen schudden dan wie dan ook in de zaal.

Een flinke soundcheck, dus Nozinja heeft een enorme trits instrumenten mee?
Niet echt. Twee draaitafels, waarop hij niet echt mixt, maar gewoon een track aan en uit zet. En hij heeft een microfoon, waarmee hij het publiek en zijn twee dansers/zangers verder opjut.

Dus eigenlijk doet hij zo goed als niks?
Hij danst zo nu en dan wel heel hard. En hij filmt de hele show selfiestick. Met een beetje geluk krijgen we morgen nog een aftermovie op de post. 

Euw, dat klinkt toch alsof het niet echt feest was
Mischien trappen we er met zijn allen helemaal in, maar het is wel echt feest. Deze man kan je nog in een rusthuis laten draaien, en voor je het weet slingeren de bejaarden twerkend aan de kroonluchters door de kantine. Heel Stage Three staat van voor tot achter vol mensen die de tijd van hun leven hebben. Al zouden al die strakke bekkies hier misschien net zo’n toptijd hebben als ze een uurtje bij een rinkelde spoorwegovergang stonden.