BKS16: Beach Slang ragt regen weg

Pure punk en passie uit Philadelphia

Carlijn Kösters ,

Het is de laatste show van hun tour, maar de heren van Beach Slang zijn vastbesloten nog even alles te geven. Als een Austin Powers op weg naar zijn eindgala, betreedt zanger James het podium. 'Dressed for the occasion,' kondigt de frontman zelf al aan. Niks van gelogen: Beach Slang zet een heus punkfeest neer, terwijl buiten de zon doorbreekt.

Loeiharde punkrock in tent FIVE. Met een lijst van verse nummers van hun eerste full-length album The Things We Do to Find People Who Feel Like Us, lijken ze de verbintenis met het publiek vandaag te hebben gevonden. Ze bespelen hun instrumenten alsof het een frisse jeugdliefde is. Daarbij voelt het alsof je rechtstreeks de krachtige eindscene van American Pie in komt lopen. American Girls and French Kisses. Meer punk dan dit wordt het niet. 

De sfeer is er dus. De slechte kledingkeuze ook. Maar is het dan wel origineel?
Eigenlijk weet dit schorriemorrie exact de goede brug te slaan tussen toegankelijkheid en ongelikt raggen. Het steekt vandaag allemaal prima in elkaar, met goed gitaarwerk en genoeg variatie tussen de nummers.

Alleen, wat doen Journey, Jawbreaker en The Replacements hier?
Gecoverd worden. Met en zonder knipoog, waarvan Journeys 'Faithfully' als kneiter om de regen weg te houden.

Dus ze kunnen met een goed gevoel de boel inpakken en naar huis?
Maak dat maar euforisch. De Beach Slangs lijken haast nerveus voor hun afsluitende optreden. Zanger James schranst zijn stress met mintjes weg. Compleet onnodig, blijkt na hun foutloze set. Een warme douche, tussen de frisse buien door.