ADE16: Liveblog zondag

De redactie doet non-stop verslag

René Passet, Bas van Duren, Charisa Chotoe, Christiaan Walraven, Atze de Vrieze, Ralph-Hermen Huiskamp, Robbert van Kortenhof, Robbie van Zoggel, Laura van der Reijden, Flip Kloet, Connor Clerx, Klaas Bakker, Jochem Boom ,

Go, go, go! Amsterdam Dance Event 2016 is in volle gang en 3voor12 is er bij. Ook dit jaar doen we verslag vanaf zoveel mogelijk dansvloeren in beeld, tekst en geluid. Slapen is voor afhakers en dus zijn we er vijf dagen lang, 24 uur per dag bij. Lees hier ons liveblog van de laatste dag en ververs de pagina geregeld.

08.35 uur: Theo Parrish sluit ADE 2016 af in Radion
Met nog een plukje fanatiekelingen binnen sluit Parrish dan na ruim acht uur zijn solo-set dan toch eindelijk af in Radion, met een eigen track nog wel. En met die laatste track sluit ook meteen het liveblog van de zondag. Lees hier alle verslagen van het afgelopen Amsterdam Dance Event (er verschijnen er natuurlijk nog een paar), en luister hier de beste tracks die we hoorden. 

07:15 uur: Stroom of geen stroom: niemand naar huis in Radion

Maandagochtend 7:15, de stroom ligt er nu al bijna tien minuten uit in de booth van Theo Parrish en werkelijk niemand maakt aanstalten  om naar huis te gaan. Want nu afhaken betekent dat ADE ook echt voorbij is. 

03:30 uur: Klagende buren
De enige nachtbakker van Amsterdam aan de Overtoom is altijd een ideale pitstop tijdens ADE. Helaas sluit de winkel op 31 december van dit jaar de deuren vanwege klagende buren. De worstenbroodjes en gevulde koeken zitten er in ieder geval in, op naar Radion!

02:59 uur: Klappers en een B-kantje
In de kleine zaal van de Marktkantine draait Konstantin Sibold bijna al een uur lang klappers in z'n set. Bij de volgende in rij twijfelen we even, is dit echt dat B-kantje van Tale of Us' North Star? Jawel! 'Silent Space' it is!

02:48 uur: Platen slaan over!
Na twee uur plagerij met trage house en wat schurende techno, laat Theo Parrish Radion ontploffen met een disco-track waar een bak violen en een scheurende gitaarsolo de strijd aan gaan. Als in hetzelfde blokje bij Isley Brothers' 'Live It Up' de plaat meerdere keren overslaat door het wilde dansen vooraan, salueert en highfived Parrish griinzend de voorste rij. Hier is hij vanavond op uit.

02:32 uur: EDM-cherries on top of the pie
De zes man en een paardenkop die de Chicago Social Club de laatste uren vulden hebben inmiddels behoorlijk wat gezelschap gekregen. Dan verschijnt de jarige job Steve Aoki aan de decks. Zijn label Dim Mak bestaat 20 jaar en neemt met een paar special guests de club over. Don Diablo is de eerste aan zijn zij. Er wordt vannacht buiten de lijntjes gedraaid, is ons belooft. Bob Marley's 'Could You Be Loved' is meteen euforisch. Check! Welke EDM-sterren volgen er nog? Niemand weet het.
 

02:07 uur: Licht aan, spot uit!
Wow, wat? De lichten gaan aan in technohol H7 Warehouse. Foutje? Nee hoor, alleen om even DVS1 een welverdiend applaus te geven voor een onmeuig fijne set.

01:09 uur: Alle stuiterballen verzamelen!
Waarschijnlijk staan de mensen die nog puf hebben vannacht allemaal in de Marktkantine waar The Drifter inmiddels bij het publiek het kantelpunt heeft bereikt en iedereen de heupen beweegt op de Red Axes remix van Moscomans 'Fernandez' en aansluitend op Fango's 'Vena Cava'.

01:06 uur: Koek raakt op in De School
De vermoeidheid lijkt toe te slaan aan het slot van Job Jobse's set in De School. Mensen hebben hier natuurlijk al de hele middag staan dansen. Waar gaan de mensen met energie vannacht heen?

01:03 uur: Sportschooltechno
Na ongeveer anderhalf uur in te houden, gaat eindbaas DVS1 in H7 Warehouse vol voor het soort techno dat je niet voor mogelijk houdt. Fuck je sportschool, hier tien minuten op dansen staat gelijk aan een week cardio bij de Basic Fit.

00:13 uur: Creatief met analoog
Dreunende bassen als onderlaag van op- en afbouwende hoge synth-loops, waarbij je je af en toe mijlenver onder de zeespiegel waant. Laag na laag in- en uitmixend verschijnt er na elke paar minuten een nieuw patroon. Ondertussen neemt Mattheis met moeite snel een slokje van z'n drankje, waarna hij weer gebogen over z'n apparatuur aan de knopjes van z'n piepkleine modulaire synth staat te draaien. Deze liveset in de Marktkantine is knutselen voor ver gevorderen

00:06 uur: Blokhuis' Theme
De VPRO heeft niet alleen zendtijd op 3fm, maar ook op Radio 2. Een plaat die daar in het archief staat is natuurlijk Jan Hammers 'Crockett's Theme', een nummer 1 hit uit 1987. Uberhipster Leo Blokhuis kan natuurlijk niet achterblijven en featuret deze track even op de nationale zender nu de dj's op ADE hem zo lekker vaak draaien...

23:27 uur: Rinkeldekinkel
Job Jobse heeft in De School het verbouwen van een keuken op beat opgezet. De kopjes ratelen de kastjes uit en de opgestapelde lege bierkratten trillen vanzelf richting magazijn.

22:54 uur: Lachen met Laurie
Het ADE kent naast de laatste epische feestjes ook een slotconcert met twee van de meest avant-gardistische Amerikaanse, klassieke muzikanten van de laatste vijftig jaar: Philip Glass en Laurie Anderson. Na een klein uur instrumentale stukken en wat spoken word, gaat het concert in de Rabozaal van de Melkweg een totaal andere kant op met een stand up-comedyblokje van Anderson. Dat zagen we niet aankomen. Trump wordt ook hier niet gespaard.

22:55 uur: 'Wat zeg je?'
Het valt opeens helemaal stil als Gilb'R prompt een plaat wegdraait wanneer hij een vraag van de andere kant van de decks niet goed hoort. Echt veel maken de vijf seconden stilte niet uit, want het aantal op de dansvloer is het laatste uur verdubbeld naar dertig (30!). De avond is nog jong als Mattheis het van hem overneemt en de zaal langzaam voller loopt.

22:47 uur: Rücksichtslos de diepte in
Je moet maar durven, Job Jobse, na de klasse set van Dixon trekt ie hem rücksichtslos de diepte in. De School is zijn club.

22:41 uur: Snoozing is losing
Wat nou vijfde dag ADE? In H7 Warehouse danst iedereen alsof het afgelopen woensdagmiddag is. Verplichtingen voor morgen zijn uitgesteld of worden niet gehaald, met dank aan het betere dreunwerk van DJ Nobu nu en DVS1 en Ben Klock straks.

21:21 uur: Weekeinde 3FM op ADE16 in beeld gebracht door Ben Houdijk en Jelmer de Haas
Mooie beelden van topfotografen, in hoge resolutie te downloaden. Onder (veel meer) Martin Garrix.
Na de klik! 

21:11 uur: Potje kolven
True story: Wat doe je als je een baby hebt van negen weken en ADE is? Dan ga je gewoon kolven in het restaurant van De School. Vanavond zijn er alleen maar mensen die echt nog willen.

20:33 uur: Loving Oceanic 
Dixon draait ook 'Loving' van OC in De School. Onze Oceanic heeft officieel een wereldhit te pakken.

20:17 uur: Killer in de School
Na uren en uren aan geconcentreerde techno laten Konstantin en Dustin het helemaal ontploffen met 'The Bomb' van The Bucketheads, eerst twee minuten in de loop en dan BAM! En daarna? 'Lady' van Modjo!
Killer-moment in de set.

19:08 uur: Afgeladen
Jennifer Cardini nu, inmiddels al een echt familielid van De School, ze draaide zelfs op de openingsavond. In de pikdonkere club draait ze duistere motorische grooves. Het is inmiddels afgeladen.

Barnt en Steffen Bennemann blazenzelf de bananen op voor hun feestje in H7 Warehouse

Amsterdam / @bennemann_ / 🍌

Een foto die is geplaatst door Barnt (@barntworlds) op

18:24 uur: Mooiste plaat
Degenen die wel binnen zijn horen Konstantin in De School zojuist de mooiste plaat van het hele weekend draaien. Geen idee wat het is, maar zo subtiel en tegelijk overweldigend hoor je techno zelden.

18:13 uur: Kraai houdt de wacht
De School doet op zondagmiddag zijn naam eer aan. 'Geen toegang voor ADE-delegates,' klinkt het met een doorleefde stem van de verraderlijk lieve doorbitch. Ondertussen gaat de rij geen meter vooruit. Aan de andere kant lopen er mensen naar binnen die wel toevallig iemand kennen. Of misschien zijn het echte dj's. Een beetje elitair en ons kent ons is het wel.

17:31 uur: Familiair raven in het Vondelpark
n het staartje van ADE is er ook in het Vondelpark een openbare -en familievriendelijke- rave. Met de hele familie hossen in de heerlijke herfstzon.

16:49 uur: Zon gaat onder in het Klaslokaal
Het is dat je in De School geen foto's mag maken, anders zou je nu een prachtig beeld kunnen maken van de laatste zon die achter Konstantin en Dustin het Klaslokaal in schijnt.

15:44 uur: Alle dj's verzamelen 
Aan het eind van de ADE-marathon is De School the place to be voor iedereen die al aan de beurt geweest is of die straks nog een keer mag. De sfeer is nog optimaal ontspannen, vooral in de tuin, waar het tempo laag is. Clubben op zondagmiddag, een niet te onderschatten luxe.

15:13 uur: Verrassing op School!
Terwijl Elias Mazian er beneden in de School een mooie space disco plaat op heeft liggen en een paar voorzichtige zonnestralen de bleke gezichten in de binnentuin kietelen, blijkt er nog een ruimte in gebruik. En hoe: Giegling-dj's Konstantin en Dustin zullen de hele dag het Klaslokaal vullen.

14:48 uur: Zijn jullie nu nog niet klaar met ADE?
Nee hoor, even een fruithapje en we duiken weer de fietskelder van De School in. Daar zijn ze al even bezig, en we rekenen op oa Dixon, Lena Willikens en Job Jobse.

13:55 uur: Ondertussen in Amsterdam Noord
#after #dipje

Even opzoeken de volgende ochtend. Dé plaat van vannacht (Agoria x Michael Mayer) én gisternacht was deze: OC - Loving. Research: het blijkt een edit van een discoplaat (Got To Have Loving) van Don Ray uit 1978, vermoedelijk door Oceanic. Die gaan we heel vaak horen de komende maanden. Luister het origineel van Don Ray (extended disco version) onder deze van OC.

10:43 uur: Afteren met Joy Orbison op ZeeZout
Joy Orbison heeft het donkerste plekje van Amsterdam gevonden om de dag te openen. ZeeZout biedt een after voor degenen die net uit de kroeg of club komen of een nieuw begin voor mensen die net onder de lakens vandaan komen.

#ADE16 📷: @rossumedia

A photo posted by Amsterdam Dance Event (@amsterdamdanceevent) on

8:23 uur: En we gaan nog niet naar huis, nog lang niet...
Hoezo feestje afgelopen om 8 uur? Bij de Gashouder buiten kun je ballonnen meenemen om thuis nog even lekker door te feesten. Al vind ik 10 euro voor een ballon best wel aan de prijzige kant.

8:00 uur: Dat was Awakenings dag 4...
Vanavond is - voor het eerst - Awakenings dag 5 tijdens ADE in de Gashouder. Even eerder zag het er door de lens van onze Jelmer de Haas nog zo uit. 

7:41 uur: Nagenieten van de ADE zaterdag in het blog
ADE zaterdag is a wrap. Nagenieten van de vierde ADE dag en nacht doe je in het Zaterdag blog.

Vannacht is onze ADE-playlist weer een stuk langer geworden. Check hier wat je net in de club hoorde!