Go Back To The Zoo reïncarneert als mysterieus project St. Tropez

"Luister lekker naar de muziek"

Atze de Vrieze ,

Nieuw op de Luisterpaal: een vuige gitaar-EP van een mysterieuze Amsterdamse band genaamd St. Tropez. Veel weten we niet over de groep, behalve deze omschrijving op Soundcloud: “Four guys making garage-punk in a former gay sauna by the canals of Amsterdam.” Er is ook een foto met de silhouetten van vier bandleden, die verdacht veel lijken op Go Back To The Zoo. Teun Hieltjes hapt niet toe. “Ik heb daar niet zo veel over te zeggen.”

De band St Tropez kwam plotseling tot ons via het Engelse blog DIY Mag, dat de hele debuut-EP I Don’t Wanna Fall In Love van St. Tropez streamt, een opvallend sterke verzameling rauwe garagepunksongs. PR-medewerker Ben Ryder-Smith is contactpersoon van de band, maar hij wil 3voor12 ook niet veel verder helpen. Hij zegt: “Ik weet echt niet of ze Nederlands of buitenlands zijn. We hebben alleen gecommuniceerd via e-mail. Ze weigeren te Skypen en ik weet geen van hun namen.” 
 
Op Facebook wijzen de vingers van reageerders duidelijk in de richting van Go Back To The Zoo, en de gelijkenis is inderdaad onmiskenbaar. Links gitarist Teun Hieltjes, daarnaast bassist Lars Kroon, dan frontman Cas Hieltjes en helemaal rechts drummer Bram Kniest. Er is nog een interessante hint: al in 2013 speelde Go Back To The Zoo in de Freaknacht op 3FM een nummer van ‘een van de vetste nieuwe bands die er is’, St. Tropez, in feite dus een sneak preview in de Freaknacht. Het nummer - Annoying - staat niet op de huidige EP. Nog meer connecties? Go Back To The Zoo's tourmanager Torben Eils was een van de eerste followers van St Tropez's Soundcloud account.

Toch vindt gitarist Teun Hieltjes het duidelijk nog geen tijd voor de definitieve ontmaskering. “Ik zag niet aankomen dat je zou bellen”, zegt hij. “Ik zeg niet dat wij dat zijn, en ook niet dat we het niet zijn. Luister lekker naar de muziek, ik hoop dat je het leuk vindt, en anders niet.”