Zeroes Heroes CHO: “Ja Rule liet zien dat je niet altijd stoer hoeft te zijn”

Rapper nam nieuwe track op tijdens hiphopvakantie op Schiermonnikoog

Atze de Vrieze ,

In het kader van Zeroes Request op 3FM pluist Roosmarijn deze hele week uit wat onze lievelingsacts eigenlijk voor muzikale helden hadden in de jaren Nul en wiens oeuvre ze kunnen dromen. Woensdagavond was de beurt aan rapper CHO. Zou hij ook een favoriet uit de zeroes hebben? Misschien wel he?

CHO maakte met Misschien Wel He de tot nu toe beste hiphoptrack van het jaar, een tune met een eenvoud waar je van schrikt. Afgelopen week maakte hij op Schiermonnikoog een broertje voor die succesvolle single. “Wil ik al verklappen hoe die track heet? Nou vooruit: dat is Hoe Ik Chill Nu. Ik heb hem inderdaad opgenomen op Schiermonnikoog, waar een hele groep rappers bij elkaar kwam. Ik was er zelf maar een dag, maar heb toen die track gemaakt. Het was een toffe ervaring om daar te zijn. Je verwacht een beetje spanning, gezonde competitie, maar er hing een heel relaxte vibe daar.”
 
De rapper neemt ons mee terug naar 2000, toen Ja Rule de grootste rapper van allemaal was. CHO zelf zat toen nog gewoon op school. “Ik zag dit nummer op The Bo en dacht: dit is vet man. Ja Rule is een stoere guy met een schorre stem, maar ondertussen rapt hij vaak over de liefde. Hij liet zien dat je niet altijd stoer hoeft te zijn. Je hoeft niet perse over drugs en schieten te praten, ook al kom je zoals hij uit een gevaarlijk buurtje. Ik vond hem tof, en hij was een tijdje heel succesvol, totdat 50 Cent kwam en hem eruit gooide.”