Filmrechten roman Joost van Bellen verkocht Filmrechten roman Joost van Bellen verkocht

Van Bellen: "Ik sta te dansen op tafel"

, Atze de Vrieze

Filmrechten roman Joost van Bellen verkocht

Van Bellen: "Ik sta te dansen op tafel"

Atze de Vrieze ,

Joost van Bellen's boek Pandaogen wordt verfilmd. Althans, dat is de intentie van Revolver Media, het Amsterdamse bedrijf dat de rechten gekocht heeft. Het boek over een topmodel dat keihard geconfronteerd wordt met de donkere kant van de roem. De dj-dinosaurus is uiteraard blij met het nieuws. “Toen mijn boek verscheen, kwam er een wens uit. Maar ook nog een film van Pandaogen, dat had ik niet durven dromen. Ik sta te dansen op tafel."

Wanneer en in welke vorm Pandaogen in de bioscoop gaat draaien, is nog niet bekend. Volgens Van Bellen zijn nu de rechten in elk geval verkocht en is het proces daarmee pas begonnen. "Annie MG Schmidt heeft in haar leven nooit een verfilming van een van haar boeken gezien, dus je weet het nooit. De intentie om er een film van te maken is er in ieder geval. Het is wel bijzonder, meestal worden de filmrechten pas verkocht als een boek echt een bestseller is, maar nu waren er meerdere partijen die er meteen een film in zagen. Sommige dachten aan grote budgetten, want er gebeurt natuurlijk nogal wat in het boek, met complete huizen die open klappen."
 
Van Bellen ging uiteindelijk in zee met Revolver Media, een Amsterdams bedrijf dat opereert op het snijvlak van kunst en commercie. "Ze hebben arthouse-achtige projecten gedaan, maar ook commerciële opdrachten voor onder andere de Nederlandse Opera en G-Star. Ik zal wel betrokken zijn bij de film, maar iemand anders zal het scenario gaan schrijven. Dat is weer een vak apart. Mensen zeggen vaak: ik vond de film beter, of juist het boek, maar je moet het echt als twee verschillende dingen zien. Het enige waar ik op moet letten is of wat ik nu echt met het boek wil zeggen overeind blijft. Voor de rest: al maken ze er een kleipoppetjesfilm van. Als het goed is, is het goed."
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12