Nieuw op 3voor12 Radio: Jungle, Falco Benz en Twin Forks

Falco Benz met Hat Tricks 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

De drie nieuwe tracks op de 3voor12 Radio playlist deze week komen van de Nederlandse electrowizzard Falco Benz, de Britse electronische act Jungle en de Amerikaanse folkpopband Twin Forks. Falco Benz hoor je deze week elke avond week met zijn 3voor12 single van de week Hat Tricks.

Het is de week van de oudgedienden, maandag komt The Ex langs in de studio en donderdag is het de beurt aan Daryll-Ann. Verder geven we deze week kaarten voor weg voor Lowlands, een intiem concert van Editors, The Veils in Paradiso en het hiphopfeest Appelsap Light.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week

Falco Benz - Hat Tricks (Magnetron)
De Jeugd Van Tegenwoordig zonder tekst, de Nederlandse Todd Terje (je weet wel van de instrumentale dancehit Inspector Norse), de omschrijvingen van deze nieuwe Nederlandse knoppenkoning vliegen je om de oren. Falco Benz maakt instrumentale dance en toert veel met De Jeugd Van Tegenwoordig, dat klopt. En we gaan vast nog heel veel horen uit zijn muzikale trucendoos.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

Twin Forks - Cross My Mind (Dine Alone)
Emorock is ook maar zo emo. Dat bedacht Dashboard Confessional zanger Chris Carrabba. Hij pakte een mandoline en ging Mumford & Sons achterna. De zanger uit Florida formeerde een nieuwe folkband, die meteen succes had. In Amerika komt nu hun eerste ongetitelde langspeler uit, eind maart speelt Twin Forks voor het eerst in Nederland.

Jungle - Busy Earnin' (V2)
Op Eurosonic was de club waar Jungle speelde  te klein. Veel mensen wilden een glimp opvangen van deze nieuwe mysterieuze band uit Londen. Jungle maakt een soort elektronische funk, en na de Soundcloud successen Platoon en The Heat is dit de eerste echte single voor een label. En wat voor label; XL Recordings, waar ook Adele zit. Junlge staat binnenkort in het voorprogramma van Haim en op het Rotterdame festival Motel Mozaïque.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Traumahelikopter - Alone (Excelsior, 3e week)
Ronnie Flex ft. Mr. Polska - Zusje (TopNotch, 3e week)
Coely - My Tomorrow (Beatville, 3e week)
Breton - Envy (Bertus, 2e week)
Temples - Mesmerise (PIAS, 2e week)
Bells Of Youth - She Said/He Said (eigen beheer, 2e week)
Gorgon City feat. MNEK - Ready For Your Love (Universal, 2e week)
SOHN - Artifice (V2, 2e week)
3voor12 Album van de Week:
Temples - Sun Structures (PIAS)

3voor12 Radio, met Roosmarijn Reijmer, beluister je elke doordeweekse avond tusen 22 en 01 uur op 3FM.