Leeways en Charl Delemarre winnen Grote Prijs van Nederland 2014

Arnhemse reggaefunk-groep en Rotterdamse songwriter pakken juryprijs concours

Ingmar Griffioen ,

De Arnhemse reggae/funk/hiphopgroep Leeways heeft zaterdagavond de Grote Prijs van Nederland 2014, categorie bands gewonnen in een volle Melkweg te Amsterdam. Eerder op de dag pakte Rotterdammer Charl Delemarre in Paradiso de hoofdprijs in de categorie singer/songwriters. De publieksprijs ging naar Try Acrobatics uit Amsterdam (bands) en de 18-jarige Jeanne Rouwendaal (songwriter). Aan de juryprijs is een geldbedrag van 3000 euro verbonden (+ o.a. coaching, een Fender gitaar/bas en een spot op diverse festivals). Publieksprijswinnaars gaan naar huis met een cheque van 1000 euro.

Categorie Bands
Enkele quotes van de juryleden over het optreden van Leeways:  “We hadden het gevoel dat we naar een volwaardig concert stonden te kijken”, “Meest complete band van de avond”, “Gewoon een feest” en “Een echte headliner!”. 
Leeways wist in de finale te winnen van My Blue Van, Lakshmi, Fenn, Valour Up Twice en Try Acrobatics. De laatste pakt wel de publieksprijs.

Singer-songwriter
Enkele quotes van de juryleden over het optreden van Charl Delemarre: “Bomvol kwaliteit”, “Hier zit een hit in!”, “Puur en openhartig” en “De kern staat als een huis!”
De Rotterdammer nam het in de eindstrijd op tegen A Brighter Light, Iris Penning, Chelsea & Boudewijn, Nana Adjoa en Jeanne Rouwendaal, die dus de publieksprijs ophaalde.