Nieuw op 3voor12 Radio: Future Islands, single van de week met Seasons

Woensdag Happy Camper live, donderdag afterparty 3FM Awards

Menno Visser ,

Slechts één nieuwe single op de 3voor12 Radio playlist na de vijf toevoegingen van vorige week: Seasons van de Amerikaanse synthpopband Future Islands, meteen de 3voor12 Single van de week. Verder deze week liveopnames van de sessies van het festival Motel Mozaique. Woensdag komt het Nederlandse popproject Happy Camper live in de studio, donderdag verzorgen we de 3FM Awards afterparty. Op het prijzenfront kaarten voor Yes in 013, Circa Waves in Paradiso, Kraantje Pappie in Tivoli en natuurlijk voor de 3FM Awards.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week

Future Islands - Seasons (Waiting On You) (V2)
Soms is een raar dansje in de Amerikaanse tv-show van David Letterman genoeg om op te vallen. Al drie albums ploeterde deze synthpop-band uit Baltimore in de marge, maar nu valt de alternatieve popwereld over elkaar heen om hun vierde album Singles te bewieroken. En dit is daarvan de eerste eh…single.

Verder nog op de playlist:

Nick Mulvey - Cucurucu (Caroline, 2e week)
Welk dier zegt er Ku-ku-le-ku? Juist ja, wakker worden. Deze Britse singer-songwriter heeft al een kleurrijke carrière achter de boeg. Hij stuurde muziek in Cuba, werd met het eigenzinnige Portico Quartet al genomineerd voor de Mercury Music Prize en toerde veel met chanteuse Laura Marling. Half mei komt zijn lang verwachte solo-debuut First Mind uit.

DeWolff - Evil Mothergrabber (REMusic, 2e week)
Deze Limburgers gingen helemaal naar Amerika om hun vierde album op te nemen. Dat deden ze omdat de studio van Mark Neill, die het Brothers, het succesalbum van The Black Keys mede-produceerde, daar staat. Dit is de eerste single van de psychedelische rockers en zal op hun vierde studioalbum, Grand Southern Electric, staan. Dit album komt begin mei uit.

Temples - Shelter Song (PIAS, 2e week)
Soms moet een nummer twee keer uitkomen, voordat het een hit wordt. Shelter Song was eind 2012 de debuutsingle van deze Britse psychedelische popband en is nu het prijsnummer op hun pas verschenen debuut Sun Structures. De band staat begin april in het clubcircuit en op het Rotterdamse festival Motel Mozaique.

SBMG - Oeh Na Na (TopNotch, 2e week)
Dit hiphopgezelschap is al wereldberoemd in de Bijlmer, de rest van Nederland volgt snel, Anouk heeft al over hen getweet. De clip is pas een paar weken oud, maar gaat al richting een half miljoen views. Dat komt ook, omdat de Sawtu Boys Money Gang een fris nieuw hiphop-geluid laat horen op deze debuutsingle. De kern van de crew bestaat uit twee rappers, Chivv & Henkie T.

Al langer op de playlist

Chet Faker - Talk Is Cheap (PIAS, 6e week)
Asgeir - Torrent (Konkurrent, 4e week)
De Staat - Get It Together (PIAS, 3e week)
Lykke Li - No Rest For The Wicked (Warner, 3e week)
Chromeo - Jealous (I Ain't With It) (Warner, 3e week)
Metronomy - Love Letters (Warner, 2e week)

3voor12 Album van de Week
SOHN - Tremors (V2)

3voor12 Radio, met Roosmarijn Reijmer, is elke doordeweekse avond tusen 22 en 01 uur op 3FM.