VPRO-docu De Jeugd van Tegenwoordig op tv: De Formule

Gevolgd in aanloop naar vierde album "Ja, natúúrlijk!"

Redactie 3voor12 ,

De Formule is niet alleen hét live-wapen van De Jeugd van Tegenwoordig, maar ook de titel van de documentaire die de VPRO over Nederlands populairste hiphopgroep maakte. Regisseur Paula van den Elsen volgde het eigenzinnige Amsterdamse viertal in aanloop naar hun vierde cd "Ja, natúúrlijk!". De VPRO zendt de documentaire zaterdag 16 november om 21.25 uur uit op Nederland 3.

De documentaire toont De Jeugd in de studio bij de opnames onder leiding van Bas Bron, op weg naar concerten en achter de schermen en laat zien hoe de totaal verschillende types met elkaar omgaan en hoe zij elkaar aanvullen. Verder komt de geschiedenis van De Jeugd Van Tegenwoordig voorbij, van de eerste hit Watskeburt?! tot de bizarre verhalen over het ontstaan van de band, die Willie Wartaal, Vjeze Fur en Faberyayo in de begintijd verzonnen.

Muziekjournalisten en collega's uit de muziek en literatuur, zoals Extince, Sef en Ivo Victoria, spreken hun bewondering uit voor wat De Jeugd Van Tegenwoordig doet. Zo stelt Herman Brusselmans in de film: 'Ik ben geen fan van de Nazi's, maar ze hebben wel mooie uniformen. Zo ben ik ook geen fan van hiphop, maar wel fan van De Jeugd van Tegenwoordig.'

Regie: Paula van den Elsen
Uitzending: Zaterdag 16 november, 21.25 uur, Nederland 3

Vanavond in 3voor12 Radio op 3FM belt Roosmarijn met regisseur Paula van den Elsen en Faberyayo.