Nieuw op 3voor12 Radio: John Newman, Jagwar Ma en Valerie June

John Newman met Love Me Again 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Deze korte Pinksterweek drie nieuwe toevoegingen aan de 3voor12 Playlist: soulpop van de Brit John Newman, psychedelische pop van het Australische Jagwar Ma en gospelpop van de Amerikaanse Valerie June. John Newman heeft de 3voor12 Single van de week met Love Me Again. Deze hele week geven we kaarten weg voor Crystal Fighters in de HMH en verder voor het Pedro Pico popfestival te Raalte. Dinsdag hebben we de Belgische rockband Bed Rugs te gast en later in de week een co-host uitzending met niemand minder dan de Britse alternatieve rockband Editors.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

John Newman - Love Me Again
Wie was toch de soulzanger die Rudimental's hit Feel The Love tot grote hoogte zong? Ene John Newman, een van Yorkshire naar Londen vertrokken jonge Brit. Nadat hij ook meezong op Rudimental's Not Giving In werd het tijd voor een solosingle. Een debuutalbum is in de maak.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Valerie June - Wanna Be On Your Mind
Het eerste wat opvalt aan Valerie June is haar meer dan indrukwekkende haardos. Maar ook haar stem, daar hoor je de gospel in terug. Ze groeide op in Memphis, Tennessee en zong veel in de kerk. Op haar nieuwste vierde album Pushin' Against A Stone, dat goed verkoopt in de popspeciaalzaken, kreeg ze productionele hulp van niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys. Rob Da Bank, bekend van het Britse festival Bestival, bracht de plaat vervolgens op zijn Sunday Best label uit, waarop veel super relaxte tracks uitkomen, die goed klinken op de zondagochtend.

Jagwar Ma - Man I Need
Beetje vreemd, maar wel lekker. Dat is om te beginnen de bandnaam: een van de leden heet Jono Ma, dat verklaart al een hoop. Maar ook de muziek van Jagwar Ma is bijzonder: psychedelische pop met veel samenzang en een vette beat eronder. De Australische band is nu op sleeptouw genomen door The XX om hun voorprogramma te verzorgen. Dit is een van hun eerste singles, een debuutalbum komt later dit jaar.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Jacco Gardner - Chameleon (Excelsior, 4e week)
Iggy Azalea - Work (Universal, 4e week)
Adam & The Relevants - Live Forever (Eigen Beheer, 3e week)
Miles Kane - Don't Forget Who You Are (Sony, 3e week)
Pien Feith - I Can Hustle, I Can (V2, 2e week)
Jake Bugg - Seen It All (Universal, 2e week)
Knife Party - EDM Death Machine (Warner, 2e week)
Chris Malinchak - So Good To Me (Spinnin', 2e week)

3voor12 Album van de Week
Crystal Fighters - Cave Rave (Zirkulo/PIAS)
 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.