10 jaar RAUW: de favoriete sets van Joost van Bellen

Initiator kiest 10 klassieke sets uit het 3voor12 archief

Ingmar Griffioen ,

Misschien zette jij er 10 jaar geleden je eerste electro-clash danspasjes of ging je recenter los op eclectische sets van klasbak Erol Alkan en gastheer Joost van Bellen. RAUW, de 'electro-acid-house-techno clubavond met ballen', bestaat 10 jaar en viert dat het hele jaar. 3voor12 viert mee en vroeg Van Bellen een duik te nemen in de peilloze dieptes van ons RAUW-archief en 10 kenmerkende sets op te vissen. Dansen Met Delsing besteedt zaterdagnacht op 3FM ook aandacht aan 10 jaar RAUW.

EROL ALKAN
RAUW CLUB 11
5 NOVEMBER 2005

Erol stond op de allereerste Rauw in 2003 en is sindsdien tenminste een keer per jaar teruggekomen. Deze set in 2005 kan ik me herinneren als de dag van gisteren. Het was een van de allerbeste clubavonden die ik in mijn leven heb meegemaakt.

TOMMIE SUNSHINE
RAUW TIVOLI
13 OKTOBER 2012

Tommie Sunshine draaide alweer het dak eraf afgelopen oktober. Stoer, tegendraads, boos, vernieuwend en meedogenloos, precies wat Rauw moet zijn. Op een of andere manier weet Tommie een dj-set op Rauw altijd te laten klinken als een rockconcert. Ik heb zelden zo genoten van een dj-set.

BOYS NOIZE
KONINGINNENACHT CLUB 11
30 APRIL 2007

Boys Noize draait sinds december 2006 op Rauw. De eerste keer stond er een rij buiten tot bijna sluitingstijd terwijl toen bijna niemand hem kende, maar de hype was on. Ook hij heeft alle keren de sterren van de hemel gedraaid en de duivel uit het vagevuur gezogen.

 

CROOKERS
RAUW CLUB 11
9 NOVEMBER 2007

Crookers boekten we toen ze nog geen eens een agent hadden. Rauw was hun eerste gig buiten Italië. Ze hadden om me te bedanken een stuk Parmezaanse kaas van twee kilo meegenomen uit het dorpje waar Phra woonde. Die fidget-sound was toen nét hot en de Crookers deden verschrikkelijk hun best. Het was een supernacht.

LARRY TEE
RAUW CLUB 11
19 MEI 2004

Larry Tee de uitvinder van het woord electroclash, levende legende, en dj die op de allereerste Rauw in Club 11 stond mag niet ontbreken in het lijstje. Er is niemand die zo geperverteerd draait als Larry, iets dat logisch is met zijn wortels in onder andere de New Yorkse Club Kids van Michael Alig (bekend van de film Party Monster) en het schrijven van de hit Supermodel van RuPaul (bekend van de Drag Race). Het mag soms rommelig klinken, maar daar houden we van op Rauw, perfectie bestaat niet en dat is maar goed ook.

GREEN VELVET
RAUW MELKWEG
9 MAART 2010

Green Velvet is een absolute held en een van de godfathers van de Rauw-sound. Iedere set die hij voor Rauw heeft gedaan stond als een huis. Altijd feest, een onverbiddelijke groove en vaak van de pot gerukt.

JUSTIN ROBERTSON
RAUW AMSTERDAM DANCE EVENT
18 OKTOBER 2012

Justin is een held. Hij is al sinds begin jaren 90 bezig en heeft maling aan succes en geld. Hij doet gewoon wat hij leuk vindt om te doen, de ene keer valt dat goed de andere keer niet. De ene keer draait hij 7” vinyl soul-singletjes, de volgende keer een van de coolste elektronische sets die ik gehoord heb vorig jaar. Precies na een megaset van Erol Alkan (ongeveer het moeilijkste wat er is) in een pompvolle Melkweg. Justin staat in het Rauw–weekend in mei naast Erol en mij te draaien in zowel Trouw als Tivoli.

AUDIONITE
RAUW TIVOLI
11 AUGUSTUS 2012

Nieuw talent: Audionite die een waanzinnig set neerzette afgelopen zomer. Opeens weer een nieuwe artiest met charisma die een oud geluid op een totaal nieuwe manier neerzet: acid en house vermalen tot pure seks.

MENNO DE MEESTER
RAUW TIVOLI WARM-UP DJ CONTEST
13 APRIL 2012

De afgelopen keer organiseerden we een warm up dj-wedstrijd. Alle inzendingen waren van hoge kwaliteit, de vijf finalisten draaiden allen steengoed. Maar Menno won.

JOOST VAN BELLEN
RAUW TIVOLI
12 DECEMBER 2009

Na wat dubben leek het toch dat ikzelf ook in een Rauw Top 10 thuishoor. Ik vind mezelf eigenlijk nooit goed draaien. Deze mix heb ik eruit gevist zonder te luisteren, volgens mij was het een beregezellige nacht in Tivoli.

10 jaar RAUW vieren

RAUW viert het 10-jarig bestaan onder meer op:
- vrijdag 10 mei: Rauw in Trouw Amsterdam, line-up: Erol Alkan, Justin Robertson en Joost van Bellen
- zaterdag 11 mei: Rauw in Tivoli Utrecht, line-up: Erol Alkan, Justin Robertson en Joost van Bellen
- zaterdag 13 juli op XO Live in Best

Dansen Met Delsing besteedt deze zaterdag uitgebreid aandacht aan het 10-jarig bestaan van RAUW. Luister van 2.00 tot 6.00 uur op 3FM. Neem ook een kijkje in het uitgebreide archief met RAUW-sets op 3voor12.