Nieuw op 3voor12 Radio: Thomas Azier, I Am Legion en Ball Park Music

Thomas Azier 3voor12 Single van de Week met Ghostcity

Menno Visser ,

Nieuw op 3voor12 Radio deze week zijn de Berlijnse Nederlander Thomas Azier, de Australische indieband Ball Park Music en de Gronings/Britse dancesamenwerking I Am Legion. Thomas Azier scoort met zijn synthpopliedje Ghostcity de 3voor12 Single van de Week. Verder hoor je deze week liveopnames van Best Kept Secret en Jake Bugg, en donderdag komt de Belgische hiphopster Coely langs in de studio. Ten slotte deze week kaarten voor Black Rebel Motorcycle Club in Metropool Hengelo, festival de-Beschaving én een verrassende 3voor12 Presenteert later in de week..

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

Thomas Azier – Ghostcity (Universal)
Berlijn is een kunstenaarsmagneet: Er is veel ruimte dus zijn de huren relatief laag voor een wereldstad. Dat dacht ook Nederlander Thomas Azier die daar jarenlang zijn synthpop vervolmaakte. Hij dropte al wat EP's en maakte live indruk op festivals als Motel Mozaique en Best Kept Secret. Nu is hij getekend door de Franse tak van een major label en wordt hij Europees gelanceerd met deze single. Zijn debuutalbum verschijnt begin volgend jaar.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

I Am Legion - Make Those Move (Division)
Noisia kennen de meeste mensen als beatmakers achter Kraantje Pappie. Maar de Groningers zijn al jarenlang actief als smaakmakers in de internationale dance underground. Vijf jaar terug hoorden ze de Britse hiphoppers Foreign Beggars op de radio en het klikte meteen. Die jarenlange samenwerking baart in september een heel album en dit is daarvan de single.

Ball Park Music - All I Want Is You (Sony)
In Australie heet het populairste radiostation Triple J. Die radiomakers zijn al jaren weg van het indiebandje Ball Park Music rond songwriter Sam Cromack uit Brisbane. Het doorbraakliedje van hun album Happiness And Surrounding Suburbs (let op de opvallende hoes met naakte man!) uit 2011 is nu ook in Nederland uit. Inmiddels hebben ze alweer een nieuw album uit, Museum, maar ze gaan eerst even Europa veroveren met dit liedje.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Jagwar Ma - Man I Need (PIAS, 6e week)
Beans & Fatback – Beggin (Excelsior, 5e week)
Phoenix - Trying To Be Cool (Warner, 4e week)
The Boxer Rebellion - Diamonds (Absentee, 4e week)
Sigur Ros - Isjaki (V2, 3e week)
Mann Friday - Sunrise Everyday (V2, 3e week)
White Lies - There Goes Our Love Again (Universal, 2e week)
Duck Sauce - It's You (Warner, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Editors - The Weight Of Your Love (PIAS)
 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.