Nieuw op 3voor12 Radio: Editors, Sticky Fingers, Mister and Mississippi

Sticky Fingers met Caress Your Soul 3voor12 Radio Single van de Week

Menno Visser ,

Nieuw op 3voor12 Radio deze week: nieuwe single van de Britse indieband Editors, de Nederlandse folkband Mister & Mississippi en de Australische indiepopband Sticky Fingers. Laatstgenoemde komt donderdag langs in de studio en heeft tevens de single van de week met Caress Your Soul. Op het prijzenfront kaarten voor Zwarte Cross, Smashing Pumpkins in de 013 en Volbeat in de Ziggo Dome.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

Sticky Fingers - Caress Your Soul (Sureshaker)
Een van de meest gedraaide nummers op het alternatieve Australische radiostation Triple J van afgelopen jaar breekt nu ook hier door. De track is terug te vinden op hun ongetitelde debuutalbum. De opgewekte indiepopband uit Sydney heeft een niet te versmaden live reputatie en ze zijn momenteel aan deze kant van de aardbol. Dat begint bij strandtenten en dendert volgend jaar door op mening festival.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Editors - Formaldehyde (PIAS)
Stukje scheikunde: formaldehyde in een waterige oplossing kun je gebruiken om biologische monsters lang houdbaar te maken. De Britse kunstenaar Damien Hirst werd er wereldberoemd mee door haaien zo te prepareren. Beetje lugubere titel dus van deze tweede single afkomstig van het nieuwe Editors album The Weight Of Your Love, dat twee weken bovenaan de Nederlandse albumlijst prijkte. De populaire indierockband uit Birmingham is daarbij hard op weg op 24 oktober de Ziggo Dome uit te verkopen.

Mister & Mississippi - Follow The Sun (V2)
Het jaar 2013 is wel het jaar voor de Nederlandse folkrockband rond zangeres Maxime Barlag. Hun ongetitelde debuutalbum werd lovend ontvangen en dit is na Nothern Sky en Same Room, Different House alweer de derde single die de radio haalt. En ondertussen zijn ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse clubcircuit. Een optreden op Lowlands is daarbij de kers op de taart.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

White Lies - There Goes Our Love Again (Universal, 5e week)
Thomas Azier - Ghostcity (Universal, 4e week)
Francesco Rossi - Paper Aeroplane (Spinnin', 3e week)
Coely - All I Do (Beatville, 3e week)
Flume feat. Jezzabell Doran - Sleepless (PIAS, 3e week)
Breach - Jack (Warner, 2e week)
Jake Bugg - Two Fingers (Universal, 2e week)
Pearl Jam - Mind Your Manners (Universal, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Fuck Buttons - Slow Focus (Konkurrent)
 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met deze week Sander Hoogendoorn.