Guerilla Speakerz richten eigen label op Guerilla Speakerz richten eigen label op

Doggtown is een aanklacht tegen de eenheidsworst

, Redactie 3voor12

Guerilla Speakerz richten eigen label op

Doggtown is een aanklacht tegen de eenheidsworst

Redactie 3voor12 ,

Bakkers van de betere beats, en tevens één van de 12van3voor12 van 2013, Guerilla Speakerz zijn het gehannes met de grote labels zat. Het duo lanceerde gister een eigen label, Doggtown. Doggtown bestaat naast Guerilla Speakerz uit BoeBoe, Ganz, Subp Yao en BeauDamian.

Roosmarijn belde vannacht met Daniel Scholtens. "Je stopt je hart en ziel in een plaat en dan willen de Big Guys dat je iets maakt volgens een bepaalde standaard. Je moet je muziek aanpassen aan de geldende norm. Op een gegeven moment wil je uitbrengen wat je zelf vet vindt, waar je zelf voor staat." Initiatiefnemer Marlon Yasol vult aan: "De belangrijkste reden voor het oprichten van Doggtown is simpelweg de wil om samen Dutch bass te produceren. We willen elkaar inspireren, en de muziek vervolgens naar een hoger niveua tillen. We willen uiteindelijk de 'bass capital of the world' worden! Het label is een middel om muziek uit te brengen, maar dat is niet de essentie van Doggtown. Dat is het collectief. Hebben we dan genoeg pushing power qua distributie? Dat zal de tijd moeten uitwijzen, maar dankzij de mogelijkheden van het internet kan je heel ver komen."

De eerste release van Doggtown staat gepland voor februari. Daarnaast is het label in gesprek met de grotere clubs over labelavonden. Luister het interview met Scholtens hieronder terug.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12