Eigenaar Selexyz moet Free Record Shop van faillisement redden Eigenaar Selexyz moet Free Record Shop van faillisement redden

Woordvoerder ProCures: zonder investering dreigt faillisement

, Paul Bijkerk

Eigenaar Selexyz moet Free Record Shop van faillisement redden

Woordvoerder ProCures: zonder investering dreigt faillisement

Paul Bijkerk ,

Investeringsmaatschappij ProCures is momenteel bezig met onderhandelingen voor de aankoop van Free Record Shop. Bij een eventuele overname blijft de leiding wel in handen van de huidige directie van de winkelketen. Woordvoerder bevestigt dat zonder hulp grote kans op faillissement aanwezig is.

Woordvoerder Bart Maussen van ProCures licht toe: "Er is een liquiditeitsprobleem, wanneer er in het huidige beleid geen verandering komt en er komen geen alternatieve investeringen, dan is de kans groot dat Free Record Shop failliet kan gaan."

Vorige week berichtte het AD al over een mogelijk dreigend faillissement voor de winkelketen, maar dit werd toen nog ontkend door woordvoerder Letitia Gruwel van Free Record Shop Nederland. Zij bevestigde vandaag wél de onderhandelingen die momenteel lopen.

Momenteel wordt de mogelijkheid van (gedeeltelijke) verkoop onderzocht om Free Record Shop en Game Mania te laten voortbestaan. De investering van ProCures moet een overname en derhalve de continuering van de bedrijfsvoering mogelijk maken. Dit berichtte het Financieel Dagblad donderdag ochtend. Eerder heeft ProCures al de boekhandels De Slegte en Selexyz overgenomen.

Gistermiddag verscheen een persbericht: "ProCures is van mening dat de ketens Free Record Shop en Game Mania een sterke positie binnen de veranderende entertainmentindustrie kunnen behouden en onderzoekt nu de mogelijke scenario's voor een overname van deze winkelketens."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12