Free Record Shop ‘in gesprek met Belastingdienst’ over schuld

Entertainmentketen in zwaar weer

Atze de Vrieze ,

Free Record Shop heeft het zwaar. De winkelketen is momenteel in gesprek met de Belastingdienst over een schuld. Woordvoerder Laetitia Gruwel zegt dat het bedrijf een goed gevoel heeft over de gesprekken. “De gesprekken zijn nog bezig. Het Algemeen Dagblad sprak vandaag over een heel hoog bedrag. Dat spreken wij pertinent tegen. Over de precieze hoogte van het schuldbedrag kan ik geen uitspraken doen.” Daar staat tegenover dat Gruwel de conclusie dat van een dreigend faillissement sprake is, ook voor rekening van het Algemeen Dagblad laat.

Dat het niet goed gaat met Free Record Shop is al langer bekend. Afgelopen jaar deed oprichter en eigenaar Hans Breukhoven een stap opzij voor Herman Hovestad, die speciaal aangenomen werd om het bedrijf door de crisis te loodsen. Hij zou het bedrijf voor 2014 uit de rode cijfers moeten krijgen. Daarbij hoort een flinke reorganisatie en een terugtrekkende beweging. Het bedrijf sloot al meerdere winkels, waaronder het vlaggenschip aan de Utrechtse Oudegracht. Ook de filialen op NS stations verdwijnen een voor een. In februari maakte het bedrijf bekend niet mee te willen gaan in nieuwe regels van NS. Ook de festivalwinkel op Pinkpop zal dit jaar niet voorzien zijn van een FRS logo.

Gruwel: “Sinds november zit hier een nieuwe directie die hard werkt om het bedrijf weer gezond te maken. Dat herstructureringsproces is nog gaande. Zo willen we geen twee winkels meer in dezelfde straat.” Het AD meldt dat Hans Breukhoven gisteren persoonlijk over kwam uit Londen voor de gesprekken met de Belastingdienst, maar dat hij geen toelichting wilde geven op de problemen.