Luister 3voor12 Radio terug vanaf SXSW: de speech van Dave Grohl en twee bands in de studio Luister 3voor12 Radio terug vanaf SXSW: de speech van Dave Grohl en twee bands in de studio

Akoestische sessie van Unknown Mortal Orchestra en Cold War Kids speelt hun nieuwste single bij Roosmarijn

, Timo Pisart

Luister 3voor12 Radio terug vanaf SXSW: de speech van Dave Grohl en twee bands in de studio

Akoestische sessie van Unknown Mortal Orchestra en Cold War Kids speelt hun nieuwste single bij Roosmarijn

Timo Pisart ,

Dag 2 van 3voor12 Radio op SXSW (spreek uit als South By Southwest): het aller-aller-allergrootste showcasecircus ter wereld! Vanavond een bom-bom-bom-volle uitzending met Unknown Mortal Orchestra, Cold War Kids en de muzikale tips van ESNS-programmeur Robert Meijerink en de keynote-speech van Dave Grohl. Kortom: redenen te over om je aan de radio te kluisteren, Kijk en beluister de hoogtepunten terug.

Dave Grohl
Niemand minder dan de legendarische rocker Dave Grohl geeft dit jaar de keynote speech op SXSW. Als frontman van The Foo Fighters, ex-drummer van Nirvana en nu vooral ook de initiatiefnemer van de documentaire over de legendarische Sound City Studio. Een gedeelte van die speech hoor je vanavond in 3voor12 Radio!

Cold War Kids live in de studio
Met iedere plaat worden ze alleen maar groter en groter, de heren van Cold War Kids. Ze werden bekend met een soort rauwe indiepop en blues, en met het stadionwaardige Mine is Yours, hun laatste, braken ze definitief door. Begin april brengen ze nummertje vier uit: Dear Miss Lonelyhearts. Wie deze jongedame is? Ze vertellen het ongetwijfeld vanavond aan Roosmarijn, en wellicht spelen ze ook al een paar gloedjenieuwe liedjes.

Programmeur Robert Meijerink (ESNS/Doornroosje)

Behalve bands, journalisten en industriëlen trekt SXSW vanzelfsprekend ook heel veel programmeurs en boekers van poppodia en festivals aan. Eén van die programmeurs is Robert Meijerink van Eurosonic en Doornroosje in Nijmegen. Bij Roosmarijn vertelt hij vanavond welke acts er al hoge ogen gooiden, wat de hits worden en welke bands hij verwacht op de festivals terug te zien.

Unknown Mortal Orchestra live in de studio
Onze favoriete psychedelische retrorockers komen langs in de studio om een moppie te spelen! Unknown Mortal Orchestra scoorde met II al Album van de Week bij 3voor12 en stond in een uitverkocht Paradiso. "I have the same career goal every year at SXSW: don't die", tweette frontman Ruban Nielson. Benieuwd of dat gelukt is? Luister mee, vanaf 22:00 uur op 3FM!

SXSW

Het is het aller-aller-allergrootste showcasefestival ter wereld. Er spelen maar liefst 2286 acts in het centrum van Austin, Texas. Je ziet er de grootsten der aarde (denk Prince, Daft Punk, Green Day), maar nog veel meer upcoming talent dat hoopt opgepikt te worden door labels, boekers, journaille en het publiek. 3voor12 doet deze hele week verslag van het festival en spot de helden van de toekomst, met ook een drietal uitzendingen van 3voor12 Radio op 3FM: woensdag en donderdag van 22:00 tot 01:00 uur en zaterdag in co-productie met MetMichiel (NTR) van 18:00 tot 22:00 uur.

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roos3fm, #3voor12 en #3fm!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12