#ESNS13: Rilan & The Bombardiers staat bij Scrabble voor 3x amusementswaarde #ESNS13: Rilan & The Bombardiers staat bij Scrabble voor 3x amusementswaarde

Act speelt zich vanavond binnen op alle zomerfestivals

, Menno Visser

#ESNS13: Rilan & The Bombardiers staat bij Scrabble voor 3x amusementswaarde

Act speelt zich vanavond binnen op alle zomerfestivals

Menno Visser ,

Zou het in het Haarlemse drinkwater zitten? Zo super gezuiverd dicht bij de duinen? De Haarlemse muziekscene bruist van de funk sinds Gotcha! begin jaren 90. Blijkbaar is Rilan Ramhane op deze klanken verwekt, want al na zijn eerste seconde op het podium spat de funk eraf.

GEZIEN

Rilan & The Bombardiers, Noorderslag, Entreehal, 12 januari 2013

MUZIEK
Soul, funk, jazz en rock en alles daartussen. Een negenmans band inclusief twee zingende zusjes vooraan. Er zit nog een extra laagje bij met een scratcher en een meer dan uitstekende toetsenspeler, dat het geheel een eigentijdser geluid geven. Met het nummer 'Happy Jack' schopten ze het tot Serious Talent.
 
PLUS
Rilan is de gedroomde frontman. Met zijn bijna twee meter lengte en sympathieke uitstraling zit het meteen goed. Tel daarbij op dat hij een uitstekende stem heeft voor soulmateriaal en je weet dat Waylon op moet passen. Je moet wel een erg grote chagrijn zijn om niet mee te brewegen en gecharmeerd te raken van deze band. Kid Creole & The Coconuts, anyone? Danst lekker, ziet er leuk uit en vrolijkt op: bij Scrabble goed voor 3x amusementswaarde.

MIN
Het blijft amusementsmuziek, het gaat eerder om de lol dan om de artistieke waarde. Het is afwisselend, maar getuigt niet van muzikale visie. De ballad legt de set wel te veel stil.
 
CONCLUSIE
Het ontploft vanavond pas echt bij 'I'm Alive', de cover van de hit van Don Fardon, die ze zich eigen hebben gemaakt. Maar met een zonnetje erbij op de festivalweide moet het vast eerder losbarsten. Een sure hit voor de boekers van kleine en middelgrote festivals.

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12