#ESNS13: Kensington klaar voor de top #ESNS13: Kensington klaar voor de top

Originaliteit ver te zoeken

, Bas van Duren

#ESNS13: Kensington klaar voor de top

Originaliteit ver te zoeken

Bas van Duren ,

Elf optredens in drie dagen tijd op een hectisch festival als Eurosonic Noorderslag. Als je dat als band kunt presteren heb je of niets beters te doen, of je hebt de ambitie om door te breken op mondiaal niveau. De rockers van Kensington behoren tot die laatste categorie en met internationale releases van laatste album "Vultures", een 3FM-Megahit en een namedrop van Coldplay, lijkt niets in de weg te staan voor die doorbraak. Maar toch wringt er iets.

GEZIEN
Kensington, Noorderslag 2013, Grote Zaal, zaterdag 12 januari 2013.

MUZIEK

Grote Gebaren Rock.

PLUS
Kensington levert een prestatie van formaat af door om kwart voor twee 's nachts na ongetwijfeld een paar slopende dagen nog steeds strak te kunnen spelen. Het gitaarspel is tot in de puntjes verzorgd, de drums zijn strak en met de nodige galm ronduit episch en zanger Eloi Youssef is goed bij stem. Afsluiter 'Kilimanjaro' pakt iedereen bij de kloten, zeker met het slotstuk waarbij de stem van Youssef gesampled en steeds sneller wordt opgevoerd.

MIN

De eerste helft is weliswaar strak, maar mist bezieling, mogelijk ingegeven door toch wat slaaptekort. Bij het tweede nummer geeft de gitaar van Youssef het na elf concerten wel op en wordt er noodgedwongen een pauze van een paar minuten ingelast. Pas op de helft van de show vinden de heren hun kracht weer terug, maar dan begint het opeens te dagen: bijna ieder nummer volgt de Kings-of-Leon-geboden: epische drumintro met voornamelijk toms? Check. Gierende gitaren in het refrein? Check. Snikje in de stem en teksten waarbij riemen onder harten worden gestoken? Yep. Een enkele keer was niet zo erg geweest, maar dit gebeurt echt te vaak.

CONCLUSIE
Kensington lonkt naar de mainstream en hun nummers zijn stuk voor stuk voor de radio gemaakt. Een internationale doorbraak lijkt in principe een kwestie van tijd, maar zou een buitenlands festival een band binnenhalen die qua sound al zoveel op andere bands lijkt? Golden Earring kon nog wel in de slipstream van beat-bands overzees gaan, maar heeft Kane ook maar ooit op een festival in Groot-Brittanië gestaan? Frankrijk? Spanje?

CIJFER

6,5

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12