#ESNS13: IJzeren Podiumdieren voor Hedon en Le Guess Who? #ESNS13: IJzeren Podiumdieren voor Hedon en Le Guess Who?

Plus: directeur Toine Tax (Doornroosje/Merleyn) en programmeur Ide Koffeman (Patronaat)

, Ingmar Griffioen

#ESNS13: IJzeren Podiumdieren voor Hedon en Le Guess Who?

Plus: directeur Toine Tax (Doornroosje/Merleyn) en programmeur Ide Koffeman (Patronaat)

Ingmar Griffioen ,

De winnaars van de IJzeren Podiumdieren 2012 zijn zojuist bekendgemaakt op Noorderslag. Hedon in Zwolle is het beste podium van 2012 volgens de leden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF) en het Utrechtse Le Guess Who? mag zich het beste festival noemen. Ook gelauwerd werden Toine Tax (Doornroosje/Merleyn, Nijmegen) als beste directeur en Ide Koffeman (Patronaat, Haarlem) als beste programmeur. De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de VNPF.

De winnaars met motivatie:

Beste directeur: Toine Tax, Doornroosje en Merleyn, Nijmegen.
Uit de motivatie:
“Tax stelt heldere, ambitieuze en haalbare kaders binnen en buiten de eigen organisatie. Zodoende is hij promotor van de popcultuur in Nijmegen, intendant en zelfs ‘organisatie-dokter’ van de stad. Zijn ketenbenadering maakt inmiddels school elders in het land.”

Beste programmeur: Ide Koffeman, Patronaat, Haarlem.
“Het Patronaat staat qua programma weer helemaal op de kaart. In mum van tijd heeft hij met collega Blijleven een geweldige prestatie neergezet. Koffeman weet met relatief beperkte middelen veel programma te krijgen naar een relatief jonge plek.”

Beste festival: Le Guess Who?, Utrecht.
“Een spannend stadsfestival dat zijn oorsprong heeft in de bestaande podium infrastructuur, waar LGW? ook goed gebruik van maakt en deze daardoor versterkt. LGW? Zorgt voor een goede festival sfeer, heeft een top-programma, thematisch hecht, goed gepositioneerd, en een helder concept.”

Beste podium: Hedon, Zwolle (ook winnaar in 2005)
“Hedon kent een zeer sterke en aanhoudende groei, tegen de landelijke tendens in. Dit met veel verschillende en vernieuwende activiteiten. Ook de programmeur Erik Delobel was genomineerd (ook voor IJzeren Podiumdier 2011) en is in 2012 hoog geëindigd. Op doordachte wijze zijn mooie plannen gemaakt en gefinancierd om drastische aanpassingen aan het pand te realiseren.”

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peer prijzen. De leden van de verenigingen brengen hun stem uit en de persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs. De uitreiking wordt georganiseerd door De Oosterpoort, Eurosonic Noorderslag en de VNPF.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12