#ADE13: Barend en Wijnand tippen Hard Dance Event van Headhunterz tot Psyko Punkz #ADE13: Barend en Wijnand tippen Hard Dance Event van Headhunterz tot Psyko Punkz

"Wildstylez' Year Of Summer heeft hardstyle naar 3FM gebracht"

, Ingmar Griffioen

#ADE13: Barend en Wijnand tippen Hard Dance Event van Headhunterz tot Psyko Punkz

"Wildstylez' Year Of Summer heeft hardstyle naar 3FM gebracht"

Ingmar Griffioen ,

In een tijd waarin Nederlandse hardstyle-artiesten als Headhunterz de Ziggo Dome vullen, op 11 staan in de Dj Mag Top 100 en het harde genre zelfs de 3FM dagprogrammering haalde, krijgt de opmars ook steeds meer gestalte binnen ADE met een stel grote events. Hard Dance Event is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze subconferentie in de Melkweg met 3FM-jock Wijnand Speelman als moderator. Speelman en maatje Barend van Deelen blijken grote hardtyle-fanaten en 3voor12 vroeg ze om tips voor HDE én vijf hardstyle essentials. "We dachten: 'What the fuck is dit, maar het is wel goed.'"

Een enthousiaste Van Deelen legt graag uit hoe de liefde voor hardstyle in de 3FM-nacht geboren is: "Wijnand komt uit Houten en kent Wietse, een van de gasten van Psyko Punkz, die staan gewoon in de Dj Mag Top 100. Wij zaten begin 2012 nog in de 3FM-nacht. Ik moest vier weken MetMichiel doen en Wijnand besloot om een keer hardstyle te draaien en een interview met die gasten te doen. Dat was heel tof en werd heel goed opgepikt. Dus besloten we het door te zetten en eens per maand te gaan doen. Zo zijn we er ingerold."

Dat was februari 2012, maar het bleef voor Barend en Wijnand niet bij beroepsmatige interesse. "We gaan er ook in onze vrije tijd heen. Ik ben muzikaal heel breed: van Foo Fighters tot snoeiharde hiphop en dit pakte me meteen: die enorme euforie tijdens zo'n evenement. Uiteraard heeft het er ook mee te maken dat veel mensen naar de kloten zijn, maar de sfeer is enorm goed. En de show, de lichten; alles aan zo'n evenement is indrukwekkend. Ik heb aardig wat evenementen gezien, maar zoiets maak ik niet vaak mee." Van Deelen nuanceert het standaardbeeld (in de media) van kale, doorgesnoven gasten in trainingspakken. "Het idee dat er alleen mensen komen in Aussies is natuurlijk passé. Er komt heel normaal publiek op af en iedereen heeft het ontzettend naar de zin."
 

VIJF TIPS VOOR HARD DANCE EVENT DOOR WIJNAND:

1. Q&A met Shelly Finkel
De grote man bij de Amerikaanse concert- en live-promotor SFX Entertainment, die onder meer een meerderheidsbelang in het Nederlandse ID&T heeft genomen.

2.
Blurring Lines
Gaat over crossbreeds; het mengen van verschillende stijlen.

3. Music VS The Message
Gaat over het hypen van muziek, PR en marketing en communicatie rondom muziek.

4. Building your artists brand as a business
Gaat over hoe je een merk moet groot maken en welke key-spelers je hiervoor nodig hebt.

5. De Psyko Punkz showcase met veel andere artiesten
Nog niet allemaal officieel bekend gemaakt, maar wel bij ons bekend.

VIJF HARDSTYLE ESSENTIALS DOOR BAREND

1. Ard Und Jorn - 16
Deze track en die van Showtek ook, dat zijn zulke belangrijke platen, zulke anthems geworden dat je ze op alle feesten hoort en iedereen ze kent.

2. Headhunterz - The Sacrifice
Headhunterz is zo groot, hij is nu dé man. Hij heeft het genre nog groter gemaakt, is heel belangrijk voor de scene en hij is de man die in zijn eentje de Ziggo Dome uitverkoopt, waar 3voor12 vorig jaar op ADE bij was. Hij staat hoog in de Dj Mag Top 100 en dit is het anthem van die sow van vorig jaar.

3. Showtek - FTS (Fuck the system)
Net als Ard Und Jorn is deze heel belangrijk geweest voor het groot maken van genre tot wat het nu is. Je moet niet vergeten dat hardstyle zoals we dat nu kennen, eigenlijk pas zo in 2000 of 1999 ontstond. Het is van hard house getransformeerd tot hardstyle en het hele melodieuze dat het nu is.

4. Psyko Punkz - BassBoom
BassBoom is gewoon een classic. Net zo moeilijk uit te leggen als waarom Thriller van Michale Jackson zo belangrijk is geweest. Als je door de jaren heen kijkt welke tracks iedereen heeft gedraaid, heeft meegezongen, heeft meegestampt; dan is dit 1000% een classic.

5. Wildstylez Feat. Niels Geusebroek - Year Of Summer
Year Of Summer heeft hardstyle gebracht naar de plek waar iedereen dacht dat het nooit gedraaid zou worden: de radio. Wijnand en ik hebben de plaat eerst in maart gedraaid en sinds juni/juli gingen meer dj's 'm draaien. Laten we wel wezen: dit was vijf jaar geleden totaal ondenkbaar geweest. Ik kan me een dj-vergadering van 3FM herinneren waar Paul Rabbering het nummer opzette en iedereen zoiets had van 'what the fuck is dit, maar het is wel goed'.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12