#LC12: Promovendus Hooded Fang acteert als zekere degradant #LC12: Promovendus Hooded Fang acteert als zekere degradant

Canadezen rocken bij terugkeer op London Calling lauw en verveeld

, Tekst en foto's Ingmar Griffioen

#LC12: Promovendus Hooded Fang acteert als zekere degradant

Canadezen rocken bij terugkeer op London Calling lauw en verveeld

Tekst en foto's Ingmar Griffioen ,

Dat is me een snelle promotie: een half jaar terug stond Hooded Fang ook hier op London Calling, maar dan in de Bovenzaal. Op basis van die goede show waarschijnlijk, want het fijne nieuwe album lag er in mei ook al. Niettemin mogen de Canadezen zes maanden later terugkomen en bewijzen dat ze de promotie naar de Paradiso Grote Zaal aan kunnen.

CONCERT
Hooded Fang, vrijdag 2 november 2012, London Calling, Paradiso Amsterdam, Grote Zaal

MUZIEK
Snelle garagerock uit Canada. Het vorige album - 'album' gedoopt - uit 2010 liet al goed horen waar Hooded Fang toe in staat is: rammelende, poppy garagerock, overwegend up-tempo en vriendelijk opgediend. Nooit gemeen; ze komen niet aan de Ty Segall-kant van het garagespectrum, zeg maar. Op opvolger Tosta Mista (tosti ham-kaas) zijn de liedjes beter met meer vaart en hooks. Op de albumhoes tellen we acht Mexicaanse worstelmaskers, een vingerwijzing wellicht naar de Mexicaanse invloeden die we vooral in het gitaarwerk terughoren.

PLUS
Vanavond hebben ze die westernsoundtrack-feel goed te pakken, zoals Tosta Mista ook met een instrumentaaltje start. Tweede nummer Clap is meteen de sterkste troef en exemplarisch: lekker vlot en rammelend, maar ook met een pakkende hook, en qua zang hangend tussen het verveelde, zeurderige van Nathan Williams (Wavves) en het even nonchalante, licht valse van Pete Doherty. Het is een heerlijke rock 'n roll-song, waarvan Hooded Fang er toch meer op het repertoire heeft. Althans op plaat, live komen alleen twee andere songs, waaronder een hele korte maar helemaal rake en een extra lange versie van ESP, goed uit de verf.

MIN
Meerdere nummers eindigen nogal abrupt, een beetje onaf, hoewel een zekere ongeïnteresseerdheid ook de oorzaak kan zijn. Frontman Daniel Lee is geen benijdenswaardige zanger, maar dat deert niet zo als die nummers messcherp geserveerd worden en de band ze in een lekkere latingarage-groove dompelt. Als. Bassist-zangeres April Aliermo is deze tour helaas verhinderd. Vroeger vormde ze met Lee een koppel en nadien schreven ze samen nummers over hun break-up. We weten wel dat we wat interactie - onderling en met het publiek - missen. De nummers hebben vanavond over het algemeen te lijden aan een tekort aan hooks, wendingen, tempowisselingen en vooral: passie en spelplezier.

CONCLUSIE
Hooded Fang is als die promovendus die met knikkende knieën naar Kuip en Arena gaat en aan de afschrikwekkende ambiance en het grote podium tenonder gaat, terwijl er met wat meer branie best wat te halen was. Maar als je dan naast timide ook nog slordig speelt en als je dan ook nog 'sterspeler' en tweede blikvanger Aliermo op de tribune laat, dan speel je een verloren wedstrijd.

CIJFER:
6-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12