Nieuw op 3voor12 Radio: Oddissee, Gnucci en Biffy Clyro

Hele week kaarten voor Alt-J

Menno Visser ,

Deze week nieuw op 3voor12 Radio nieuwe tracks van de Amerikaanse hiphopper Oddisee, de Zweedse rapster Gnucci en de Schotse rockband Biffy Clyro. Oddissee scoort de 3voor12 Single van de week met Paralysed.

Daarnaast deze hele week kaarten voor Alt-J in Vredenburg Leidsche Rijn op 26 februari en verder kaarten voor de festivals Fortarock en Le Guess Who?, het optreden van Yeasayer en voor de Song van het Jaar.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Oddisee - Paralyzed (Mello Music)
Hoe groot is de kans dat een soulklassieker naadloos op een singer-songwriter albumtrack past? Je moet maar op het idee komen om Say A Little Prayer van Aretha Franklin en Re: Stacks van Bon Iver aan elkaar te lassen, maar het resultaat is wonderschoon. De Amerikaanse rapper Amir Mohamed el Khalifa alias Oddisee maakt al ruim 10 jaar muziek. Maar deze vingeroefening op zijn mash-up EP Odd Renditions is zijn radiodoorbraak. Afgelopen zomer al een grote radiohit op het Belgische Studio Brussel, sijpelt deze underground track nu naar 3FM. De rechten zijn moeilijk te clearen, maar het nummer is wel verkrijgbaar op de Bandcamp-pagina van Oddisee.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Gnucci - Goodah (Sony)
De Zweedse rapster Ana Rab is op een prettige wijze supermaf. Dat bewees ze al op de Vierdaagse Feesten toen ze met haar weergaloze optreden zelfs de technici aan het dansen kreeg. Vroeger noemde ze zich Gnucci Banana, maar de banaan heeft ze gedropt. Dit Goodah is een opwekkende mix van Balkanbeats, disco en zotte invallen.

Tweede week op de 3voor12 Radio playlist:

Biffy Clyro - Black Chandelier (Warner)
The Land At The End Of Our Toes, The Sand At The Core Of Our Bones, da's nu nog 'ns een fijne albumtitel. Not! Bijna had het nieuwe dubbelalbum, dat de Schotse rockers eind januari laten verschijnen zo geheten, maar wijselijk het het nu Opposites. Ze braken met hun vorige album Only Revolutions door met nummers als Many Of Horror en Bubbles. Dit Black Chandelier, dat halverwege een peper-injectie krijgt, is na Stingin' Belle het tweede nummer van dat komende dubbelalbum.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Django Django - Waveforms (Warner, 5e week)
The XX - Chained (V2, 4e week)
Yeasayer - Reagan's Skeleton (PIAS, 4e week)
Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank) (Universal, 4e week)
Moss - We Never Part (Excelsior, 4e week)
Bastille - Flaws (EMI, 3e week)
Allah-Las - Tell Me (V2, 3e week)
Foals - Inhaler (Warner, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer op 3FM.