Namen 3voor12 podium op Noorderslag bekend

Hef, Pien Feith, TDTMCM, The Silhouettes, Tessa Rose Jackson en Full Crate & Mar

Ingmar Griffioen ,

Bijna alle namen voor Noorderslag zijn bekend. Bijna, want je had de namen voor het 3voor12 podium op Noorderslag nog tegoed. Ook dit jaar programmeert 3voor12 weer een podium in de bovenzaal van de Oosterpoort met acts die het gaan doen in 2013. Daar zie je zaterdag 12 januari Pien Feith, The Don't Touch My Croque-Monsieurs, Hef, The Silhouettes, Tessa Rose Jackson en Full Crate & Mar (live) aan het werk.

21.00-21.30 Tessa Rose Jackson

Tessa Rose Jackson opent niet voor niets de Hollandse Nieuwe 35 sampler. De Amsterdams-Britse kreeg muziekles aan dezelfde prestigieuze Londense  BRIT school als Adele en Kate Nash en leert nu verder aan het Amsterdamse conservatorium. Haar debuutalbum wordt eind februari 2013 verwacht. Luister hier naar Change Time en check de mini-docu hieronder!

Tessa Rose Jackson - Like Knows Like from Like Knows Like on Vimeo.

22.00-22.30 Full Crate & Mar live

Producer Full Crate is een groot talent uit de hoofdstedelijke beats- en hiphopscene. Samen met jeugdvriend en mc Mar rockte hij net Buma R'dam Beats en op de Encore party in de Melkweg gooide Crate er een trap-special tegenaan. Full Crate levert ook een maandelijkse, soulvolle beatsmix met FS Green. Beide heren hebben een solo EP uit en werken nu aan hun gezamenlijk album dat nog dit jaar moet verschijnen. Na #BRB12 komt de nieuwe liveshow de 12e naar de Oosterpoort! Check een impressie van hun zomertour door de States hieronder:

23.00-23.30 The Silhouettes

The Silhouettes maakte veel indruk met twee sets op Crossing Border, en dat als een van de weinige NL acts in de line-up. Het Amsterdamse shoegaze surfpop-kwartet rond Ben Rider en Marthe Jellema was in april Hollandse Nieuwe, is in december te zien als voorprogramma van Moss en op Le Mini Who (Utrecht) en wil begin volgend jaar een album uitbrengen. Hun opwindende sessie op het #CB12 3voor12 podium zegt genoeg.

00.00-00.30 Pien Feith

De eigenzinnige Pien Feith komt met een nieuwe plaat op zak naar Noorderslag. De Amsterdamse is net terug uit Chicago, waar ze met producer Chris Moore (en analoge drumcomputers) de laatste eindjes aan elkaar knoopte. Check het fotodagboek! In hoeverre de lijn van de bijzondere debuutplaat Dance On Time - luister hieronder naar die mix van donkere elektronica en soulvolle electropop - doorgetrokken wordt, hoor jij na middernacht in de bovenzaal. Als toetje geven we je nog haar Nina Simone cover  vs. de remix door de Arubaanse producer Fellow van Ostrich.

01.00-01.30 Hef

'Vliegtuig' landt in de Oosterpoort! Hef aka Hef Bundy aka Heffelini aka 'de nieuwe Holleeder', zoals de rapper uit Hoogvliet bekende in een openhartige reportage aan 3voor12. De Rotterdamse rapper is eerlijk over zijn persoonlijke interesses: "jonko, lekkere bitches en money. Vooral money!". Hef heeft muzikaal ook genoeg te melden op zijn tweede album Papierwerk, net gepresenteerd op Buma R'dam Beats en meteen op nummer 1 in de iTunes lijst. Check de presentatie op #BRB12 hier en de clip van Drink Van Me (ft. The Opposites en Sjaak) hieronder.

02.00-02.30 The Don't Touch My Croque-Monsieurs (TDTMCM)

Amsterdam Noord komt hard in de Oosterpoort met de zelfverklaarde BESTE. BAND. OOIT. Die titel is ontleend aan het sterke tweede album BESTE. STUURLUI. OOIT, dat menig prominent jaarlijstje siert en in feite een 'aanstekelijk conceptalbum over piraterij, liefde, het leven en de penetratie van een zeemeermin' is. Of: een Nederlandstalige potpourri van punk, hiphop, funk, rock en zeemansjargon. In januari droppen ze de nieuwe TDTMCM EP VERKEER! De opbrengst gaat naar een nieuwe tourbus, en on stage maken ze nog maar eens duidelijk waarom je dat in kapitalen schrijft. Check drie albumtracks op Soundcloud en de clip van W R P Raad hier:

Tijdschema

21.00-21.30 Tessa Rose Jackson
22.00-22.30 Full Crate & Mar live
23.00-23.30 The Silhouettes
00.00-00.30 Pien Feith
01.00-01.30 Hef
02.00-02.30 The Don't Touch My Croque-Monsieurs (TDTMCM)

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 9 tot 12 januari in Groningen. Ook op Eurosonic heeft 3voor12 een eigen podium geprogrammeerd: op woensdag 9 januari in Vera.