Namen voor 3voor12 podium Eurosonic zijn bekend

Oa. Kodaline en Bastille woensdag 9 januari in Vera

Laurence Tanamal ,

De bands die tijdens Eurosonic op het 3voor12 Podium spelen zijn bekend gemaakt. Mikhael Paskalev, Bastille, Kodaline, French Films en Rangleklods zullen woensdag 9 januari in Vera laten zien waarom zij bands zijn om rekening mee te houden in 2013.

Mikhael Paskalev (no) 20:30-21:00

Deze deels Noors, deels Bulgaarse singer-songwriter kent een grote populariteit in zijn thuisland Noorwegen. De student beeldende kunsten won afgelopen januari de talentenverkiezing ‘Urørt of the year’ en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grote beloftes. Met poppy liedjes die beïnvloed zijn door onder andere country, folk en gospel zal hij de koude januaridag een zomerse tint meegeven. Zie ook zijn video Jive Babe: aanstekelijke klap-ritmes, surfgitaartjes en ‘bang bang bang bang bang’. Wat heb je nog meer nodig voor een radiohit?

Bastille (uk) 21.30-22.00

Bastille is een elektropopband onder leiding van producer Dan Smith. Met zijn jeugdige look en kapsel en Britse accent maakt hij opgewekte lijfliedjes, maar vergeet daarbij geen serieuze ondertoon te leggen. Zo geeft hij aan bewondering te hebben voor artiesten als Bat For Lashes en Florence Welsh. Voordat hij de band begon schreef hij nummers met Nick Littlemore van Empire of the Sun. De video voor Bad Blood is geregisseerd door dezelfde man achter verschillende video’s voor Arcade Fire en is inmiddels de miljoen views al voorbij.

Kodaline (ire) 22.30-23.00

Deze Ierse band, bestaande uit vier schoolvrienden, is inmiddels uitgegroeid tot grootste naam van dit podium. Enkele maanden geleden braken zij door met hun video voor All I Want, een zacht folknummer dat gepaard kwam met een creatieve video over een ‘monster’ dat vocht voor acceptatie in een kantoorsetting. Dit nummer is eerder verkozen tot 3FM Megahit. Met nog maar een EP uit worden zij al gekenmerkt door hun gevarieerde geluid en hoge harmonieuze zangstemmen.

French Films (fin) 23.30-00.00

Sinds de band in 2010 door vijf Finse indie kids gevormd is worden zij nog altijd als belofte gezien. Zo is hun EP Golden Sea al eens opgepikt door Pitchfork. Ze maken uptempo liedjes die beïnvloed zijn door new wave en dream pop, of zoals ze zelf aangeven op hun site: dromen, koude en donkere winters en in leven zijn. Wat koude en donkere winters betreft zullen zij zich 9 janauri op het Groningse podium vast en zeker in hun element voelen. Zo'n Franse sfeer hebben hun videoclips overigens niet.

Rangleklods (dk) 00.30-01.00

Rangleklods is een Deense producer, Esben Andersen, die in Berlijn heeft gewoond en gestudeerd. Het is niet duidelijk wat er in Berlijn in het drinkwater zit, maar de stad werkt als een muze voor elektronische producers. Rangleklods speelt op impulsieve wijze een mengsel van stijlen; van dub tot electrorock. Zijn shows krijgen een sterker live-element omdat hij zelf zoveel mogelijk instrumenten zelf bespeelt en zingt. Zijn uitgeklede, akoestische werk toont aan dat we met een heus multi-talent te maken hebben.

Tijdschema

20.30-21.00 Mikhael Paskalev (no)
21.30-22.00 Bastille (uk)
22.30-23.00 Kodaline (ire)
23.30-00.00 French Films (fin)
00.30-01.00 Rangleklods (dk)

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 9 tot 12 januari in Groningen. 3voor12 heeft ook op Noorderslag een eigen podium geprogrammeerd met Hef, Pien Feith, TDTMCM, The Silhouettes, Tessa Rose Jackson en Full Crate & Mar.