#Song12: de keuze van Marien Dorleijn van Moss

Bekende Nederlanders kiezen hun favoriete nummers

Atze de Vrieze ,

In het kader van de Song van het Jaar-verkiezing vraagt 3voor12 aan bekende Nederlandse artiesten om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit een shortlist met 200 nummers, waarbij zij een zesde vrije keuze aan kunnen geven. Vandaag zanger Marien Dorleijn van Moss, die veel Nederlandse acts op zijn lijstje heeft staan, en die stiekem een nummer smokkelt. "Ik vond het moeilijk, want ik heb kennelijk veel naar muziek van vorig jaar geluisterd."

1. Grizzly Bear - Yet Again
"Ik had ze heel graag live willen zien, maar het mocht niet zo zijn. We waren met Los Angeles met Moss. Op de dag dat we vlogen speelden zij daar. Voor de show in Paradiso had ik kaartjes, maar toen zaten we met Moss in IJsland. Het is een plaat die je echt een paar keer moet draaien. Eerst snapte ik hem niet zo, maar nu zit ik er helemaal in."

2. Lola Kite - Energy Could Be Our Closest Friend
"Om het een beetje binnen de band te houden: onze bassist Jasper speelt ook in Lola Kite. Dit had de zomerhit van het jaar moeten worden."

3. Skip&Die - Love Jihad
"Ik hou niet alleen van gitaarmuziek. Dit is echt te goed voor Nederland. Dit geluid spreekt mij meteen aan, met dat Major Lazer-achtige ding. De mix met die klarinet is ook mooi."

4. Bombay Show Pig - Shackles And Chains

"Als Blaudzun er niet was geweest had Bombay Show Pig denk ik een goede kans gehad om de 3voor12 award te winnen."

5. Blaudzun - Elephants
"Ik ken Blaudzun al heel lang, vanaf zijn eerste plaat. Ik vind zijn muziek geweldig, zijn stem, zijn présence. Hij heeft iedereen verrast met dit album, ik heb het veel gedraaid thuis."

Vrije keuze:

DIIV - How Long Have You Known
"Goede band dit, mooi album. Er wordt heel weinig gezongen, en muzikaal zit het heel slim in elkaar. De gitaar neemt de zangpartijen over. Dit weekend zijn ze te zien op Le Guess Who in Utrecht."