DJ DNA maakt album met middeleeuwse ruimtevaartmuziek DJ DNA maakt album met middeleeuwse ruimtevaartmuziek

Kurtis Blow in duet met PaX, met een refrein van Torre en Janne

, Atze de Vrieze

DJ DNA maakt album met middeleeuwse ruimtevaartmuziek

Kurtis Blow in duet met PaX, met een refrein van Torre en Janne

Atze de Vrieze ,

De Utrechtse veteraan Arjen de Vreede alias DJ DNA (ex-Urban Dance Squad) is druk bezig met een solo-album, dat onder de titel The Sum Of The Sound nog voor de zomer zou moeten uitkomen. De opnames vinden plaats in de Kytopia studio en zijn in een vergevorderd stadium. “Het uitgangspunt was een album met middeleeuwse ruimtevaartmuziek. Toen ik eraan begon wist ik ook niet zo goed wat ik me daar bij voor moest stellen. Intussen raapte ik alles op dat op mijn pad kwam.”

DJ DNA heeft flink wat gasten op zijn nieuwe solo-album. Natuurlijk komt een compleet leger aan Kytopia-muzikanten en –rappers langs, maar hij haalde ook mensen van buiten naar de studio. Op dit moment bijvoorbeeld neemt hij drums op met Michel Schoots, zijn oude collega van Urban Dance Squad. “Michel woont net als ik in Utrecht, en we spreken elkaar regelmatig”, zegt DNA. “Maar muziek maken we niet vaak samen, dus dit is leuk. Ik ben het project begonnen met Erik Bosgraaf, een goede vriend van me die blokfluit speelt en veel weet van middeleeuwse muziek. Hij is prettig gestoord en vond het een prachtig idee. We zijn stukken van Bach gaan spelen, die ik met allerlei ruimtevaartfilters bewerkt heb.”

Dat klinkt als een ontoegankelijk freakproject, maar volgens DNA zitten er wel degelijk luisterbare dingen tussen. “Het is een bonte verzameling. Je hoort er ook dubstep en surf in terug. En er zijn twee tracks met Kurtis Blow.” De legendarische Amerikaanse rapper was een paar weken geleden toevallig in het land, en DNA trok de stoute schoenen aan. “Ik heb ooit – vijfentwintig jaar geleden - eens een avond met hem zitten kletsen, maar dat was hij vergeten. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Maar toen ik hoorde dat hij in de buurt was en pas twee dagen na zijn show in Amsterdam in Zagreb moest zijn, wist ik genoeg: hij zat in een coffeeshop in Amsterdam. Ik heb hem benaderd. Hij was bereid tegen zijn gangbare fee een track te komen doen. Toen hij eenmaal in Kytopia was, vond hij het zo tof dat hij nog wel een nummer wilde doen. Dat werd een duet met PaX, met een refrein van Torre Florim en Janne Schra. Dat zou best een single kunnen worden. Gisteren belde hij, of hij die eerste track over mocht doen. Volgende week komt hij dus nog een keer, kennelijk vindt hij het een leuk gesprek.”

Op een hit rekent DNA niet. Hij is ook niet van plan het album uitgebreid te promoten. “Het hele rondje van twee jaar in de studio, interviews en twee jaar spelen, daar heb ik geen zin in. Ik speel nog altijd graag, maar zo vrijblijvend mogelijk. Zo speel ik in de band van Andre Manuel. Die is zeven man sterk, maar iedereen komt gewoon wanneer hij zin heeft. Er is geen enkele verplichting."
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12