Skrillex a capella op wobwobwoensdag

Bekijk hier de video van Dario Fo, het koor van The Kyteman Orchestra

Willem van Zeeland ,

Het lijkt een volkomen bizar idee: Bangarang van Skrillex laten zingen door een 40-koppig koor. Dario Fo, het koor van The Kyteman Orchestra presteerde het bij Roosmarijn Reijmer tijdens de wobwobwoensdag van 3voor12radio en de sms van 3FM ontplofte van de euforische reacties. Nieuwsgierig geworden? De video is nu online.

Enkele weken geleden ontstond het idee voor wobwobwoensdag, drie uur lang dubstep en aanverwante artikelen op 3voor12radio. Roosmarijn vroeg voorzichtig aan de luisteraars of dat een goed idee zou zijn en de reacties overtroffen de meest postieve verwachtingen. En zo rolden Roosmarijn en haar sidekick Tomas "Dansen Met" Delsing van het ene bizarre idee in het andere: Zou je een koor zo gek krijgen om Bangarang van Skrillex te verkoren, oftwel te verbouwen tot a capella koorgezang? Wie zou daar beter toe in staat zijn dan het koor dat de afgelopen maanden al in menige uitverkochte club heeft gestaan, Dario Fo, het koor van The Kyteman Orchestra?

En het kan dus heel goed. Misschien moeten ze maar een heel album mee op gaan nemen. Ze zijn in elk geval te boeken voor een dubstepfeest bij u in de buurt.