Ziggo stelt streaming muziekdienst uit

Streefdatum voor opening Ziggo Dome van de baan

Ingmar Griffioen ,

Ziggo heeft de lancering van haar muziekstreamingdienst uitgesteld. Daarmee is de streefdatum voor de opening van de Ziggo Dome van de baan. De nieuwe zaal in Amsterdam Zuid-Oost opent zondag met een concert van Marco Borsato. Dat meldt Entertainment Business.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Ziggo streamingdienst wel actief is. Aan de telefoon ontkent woordvoerder Erik van Doeselaar dat de lancering voor zondag 24 juni gepland stond. Ziggo zou alleen gezegd hebben te streven naar die datum. Van Doeselaar: "Wat we oorspronkelijk in de planning hadden, daar komen we niet aan. Wanneer we wel of niet lanceren kunnen we nu niks over zeggen."

Volgens collega Ziggo-woordvoerder Gradus Vos is het uitstel niet te wijten aan contractuele of technische problemen, zo liet hij aan Entertainment Business weten. Het streamen werkt volgens de woordvoerder en de contracten (met de grote labels) zouden helemaal rond zijn. Het aanmelden gaat momenteel echter nog niet 'probleemloos' en dat wil Ziggo volgens Vos eerst verhelpen.

In 2010 kwam Ziggo, enkele maanden na de lancering van Spotify in Nederland, met de plannen voor een eigen streaming muziekdienst naar buiten. Het moet de eerste Nederlandse muziekstreamingdienst worden. Eind 2011 liet Nederlands een-na-grootste internetprovider weten aan 3voor12, dat "die dienst sowieso in 2012 gaat komen." Van Doeselaar nu: "Klopt, daar hebben we nog een half jaar voor." Over de naam van de nieuwe dienst wil hij nu niks kwijt. "We zeggen nu niks over de dienst, niet over de vorm of wanneer."