Ziggo streaming muziekdienst 'start op 25 juli'

Naam nog onbekend, provider wil niet reageren op 'interne berichten'

Ingmar Griffioen ,

Ziggo wil haar muziekstreamingdienst lanceren op 25 juli. Dat meldt Entertainment Business, dat zich baseert op interne berichten van Ziggo. De nieuwe zaal in Amsterdam Zuid-Oost opende zondag met een concert van Marco Borsato. Aanvankelijk moest de streamingdienst voor de opening van de dome live gaan, vorige week kwam het uitstel naar buiten.

Aan de telefoon laat woordvoerder Erik van Doeselaar nogmaals weten "absoluut geen uitspraken te doen over de muziekdienst", noch over de datum van de lancering noch over de naam. De door Entertainment Business genoemde datum, wil hij niet bevestigen. "Dat hebben ze niet van mij, maar uit interne berichten."

Donderdag liet een andere woordvoerder weten dat het uitstel niet te wijten is aan contractuele of technische problemen. Het streamen werkt volgens woordvoerder Gradus Vos en de contracten (met de grote labels) zouden helemaal rond zijn. Alleen het aanmelden zou nog niet 'probleemloos' gaan, een euvel dat Ziggo voor de lancering verholpen wil hebben.

In 2010 kwam Ziggo, enkele maanden na de lancering van Spotify in Nederland, met de plannen voor een eigen streaming muziekdienst naar buiten. Het moet de eerste Nederlandse muziekstreamingdienst worden. Eind 2011 liet Nederlands een-na-grootste internetprovider weten aan 3voor12, dat "die dienst sowieso in 2012 gaat komen." Van Doeselaar reageerde donderdag: "Klopt, daar hebben we nog een half jaar voor."