Nieuw op 3voor12radio: Todd Terje, Skip & Die en Alabama Shakes

Alt-J met Breezeblocks 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Nieuwe singles deze week op 3voor12radio van de Noorse danceproducer Todd Terje, het Nederlands/Zuid-Afrikaanse danceproject Skip & Die en de Amerikaanse rockband Alabama Shakes. De Britse folkband Alt-J heeft met Breezeblocks deze week de 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

Alt-J - Breezeblocks (PIAS)
Probeer het maar eens op je toetsenbord: de letter J en het knopje Alt tegelijk indrukken. Dan krijg je een driehoekje, en dat is de officiele bandnaam van deze jonge Britse folkpopband. Hun debuutalbum An Awesome Wave wordt in de pers al bestempeld tot een van de meest bijzondere albums van het jaar. Op onnavolgbare wijze combineren ze tegendraadse ritmes met koortjes, en toch komt heel knap alles weer op zijn pootjes terecht...binnenkort ook op Lowlands.

Nieuw op 3voor12radio:

Todd Terje - Insector Norse (Smalltown Supersound)
Instrumentale dancetracks moeten wel heel goed zijn willen ze de radio halen. Dit is er zo eentje, die al maandenlang in het hipster circuit borrelt en in Belgie al een echte hit is. Todd Terje is een Noorse danceproducer die eigenlijk klassiek pianist had willen worden, maar vond dat hij dan te weinig over jazz leerde. In het studentencircuit van Oslo raakte hij geinspireerd door andere dj's en na jarenlang puzzelen heeft hij nu zijn eigen zomerse dancekneiter. Check ook de legendarisch vervreemdende videoclip even en je bent verkocht.

Alabama Shakes - Hang Loose (Rough Trade/Konkurrent)

De grote buzzband op het Amerikaanse SXSW Festival heeft een opvolger voor de hit Hold On. De band uit - inderdaad- Athens te Alabama met de opvallende frontvrouwe Brittany Howard is nu terug met de tweede single van hun album Boys & Girls. Hoe een ouderwetse sound toch weer hip werd.

Skip & Die - Love Jihad (Crammed Discs)

Een beetje vreemd is best lekker. De Zuid-Afrikaanse zangeres Cata Pirata had vorig jaar airplay met samen Rimer Londen en hun dancetrack Love Dagger. Nu heeft ze ook haar eigen project Skip & Die samen met de Nederlandse producer Jori Collignon, die bekend is van Nobody Beats The Drum en C-Mon & Kypski. Het resultaat is een basstrack met jiddische melodietjes. Dat doet reikhalzend uitkijken naar hun debuutalbum Riots In The Jungle in oktober. Voor die tijd staan ze nog op vele festivals als Pitch en De Affaire. Ook zijn ze Hollandse Nieuwe van de maand juli 2012.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

XXYYXX - About You  (Relief In Abstract, 5e week)
Knife Party - Rage Valley (Warner, 4e week)
Drive Like Maria feat. Lara Chedraoul - Howl (PIAS, 4e week)
Clock Opera - Lesson No. 7 (V2, 4e week)
Faberyayo - Een Echte (TopNotch, 3e week)
Yellow Claw ft. Sjaak & Mr. Polska - Krokobil (Sony, 2e week)
Icona Pop - I Love It (Company Ten, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.