Dave Clarkes Whitenoise stopt op 3FM

"Meer tijd om te remixen en produceren in de studio"

Ingmar Griffioen ,

Whitenoise, het radioprogramma voor 'cutting edge elektronische muziek' van Dave Clarke, stopt op 3FM. De vermaarde Britse techno-dj begon ruim vijf jaar geleden met een eigen radioprogramma voor VPRO 3voor12, maar vindt het nu tijd voor verandering. Deze zaterdag is de laatste show op 3FM, van 2.00 - 4.00 uur. Clarke gaat wel verder met een wekelijkse show op de Ierse en Franse radio.

Whitenoise bijna vijfeneenhalf jaar door 3voor12 uitgezonden op 3FM

Dave Clarke schrijft in een verklaring: "Dit was geen makkelijke beslissing voor me, maar het is te wijten aan time-management en de wil om die tijd op andere manieren te gebruiken, een van die manieren is remixen en produceren in de studio."

"Mijn Whitenoise show is bijna vijfeneenhalf jaar via VPRO's 3voor12 uitgezonden op 3FM en gedurende die tijd waardeerde ik het enorm, dat ik kon uitzenden wat ik zelf wilde, zonder bemoeienis van buitenaf (wat bijzonder zeldzaam is tegenwoordig). Het is tijd voor verandering."

Clarke gaat wel verder met een wekelijkse verkorte Whitenoise show op het Ierse 2FG en het Franse Radio FG. Deze shows worden ook als podcast via iTunes aangeboden. De huidige Whitenoise shows zijn op deze pagina te vinden.

VPRO 3voor12 wil Dave Clarke enorm bedanken voor vijfeneenhalf jaar Whitenoise, een uniek programma in de geschiedenis van de Nederlandse radio.