De Song van het Jaar-uitzending zaterdag 15 december op Nederland 3

Met optredens van o.a. Blaudzun, Daily Bread en Dario Fo

Laurence Tanamal ,

Afgelopen woensdagavond 12 december vond de Song van het Jaar-uitzending plaats in TrouwAmsterdam. Deze vijf uur durende show stond in het teken van de Song van het Jaar top 100 en de door de lezer gekozen nummer 1, Ben Howards Keep Your Head Up. Aanstaande zaterdag 15 december zendt 3 On Stage een samenvatting van deze avond uit op Nederland 3, rond 00.25 uur.

Helaas moest Kraantje Pappie wegens ziekte verstek laten gaan, maar Blaudzun, Dirty Denims, The Kik, Daily Bread, Dario Fo, DeWolff en Drive Like Maria waren wel aanwezig om het nummer te spelen waarvoor zij genomineerd waren, inclusief een cover van een andere artiest die ook in de keuzelijst stond. 3voor12 heeft uiteraard elk moment gefilmd, waarvan veel materiaal zaterdag uitgezonden wordt.

De uitzending werd gepresenteerd door 3FM dj’s Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra. De laatste drie uur van de uitzending is hier terug te luisteren. De optredens, het fotoverslag en het Instagram-sfeerverslag staan inmiddels ook online. Het laatste uur van de uitzending speelde DJ Sandeman zijn Song van het Jaar-mix, die hier te beluisteren is.

De Song van het Jaar-uitzending wordt zaterdag 15 december rond 00.25 uur op Nederland 3 uitgezonden.