#Song12: De keuze van Kimberly van der Velden (Daily Bread) #Song12: De keuze van Kimberly van der Velden (Daily Bread)

Bekende Nederlanders kiezen hun favoriete nummers

, Judith Laanen

#Song12: De keuze van Kimberly van der Velden (Daily Bread)

Bekende Nederlanders kiezen hun favoriete nummers

Judith Laanen ,

In het kader van de Song van het Jaar-verkiezing vraagt 3voor12 aan bekende Nederlandse artiesten om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit een shortlist met 200 nummers, waarbij zij een zesde vrije keuze aan kunnen geven. Ditmaal de eer aan zangeres Kimberly van der Velden van oud-Hollandse Nieuwe Daily Bread. Ze geeft haar guilty pleasure prijs (de hiphoppers van Dope D.O.D.) en steekt één van haar Friese helden (Thomas Azier) een hart onder de riem. En niet geheel onbelangrijk: Kimberly is een beetje verliefd op Frank Ocean. Die staat natuurlijk ook in haar top vijf.

1. Thomas Azier - Red Eyes
“Hij komt van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden dus dit is een beetje ‘support your locals’. Hij verlegt de grenzen van de electro en is fucking goed. Ik vind het een heel goed liedje.”

2. xxyyxx - About You
“Ik volg Marco Muhring (freelance redacteur voor o.a. 3voor12, red.) op Spotify en hij had dit ineens in zijn lijstje gezet afgelopen zomer. Het is heel relaxt om bij te studeren. Dit heeft me er wel doorheen gesleept met verslagen tikken.”

3. Dope D.O.D. - What Happened
“We hebben dezelfde manager. Ik zie die jongens nooit maar ben één keer bij een show in de HMH geweest en dat was heel vet. Wat veel mensen niet weten is dat ik heel veel van hiphop hou, ik heb vroeger ook gerapt. Ik hou hier erg van, dit is mijn guilty pleasure. Van die nare enge stemmen met van die gruwelijke beats eronder.”

4. Le Le – Neen
“Dit is echt mijn zomerhitje geweest. Ze speelden op het Pitch festival en dat was helemaal te gek. Rimer Londen heeft onze plaat geproduceerd dus ik zat er helemaal in maar het is echt een leuk liedje.”

5. Frank Ocean - Thinking About You
“Ik ben gewoon een beetje verliefd op zijn zwoele stem en wat hij doet. Het is heel fijn om Frank Ocean hard aan te zetten en schuifelend door de kamer te bewegen. Zijn muziek is als een warm bad.”

Vrije keuze: Drake ft. The Weeknd - Crew Love
“Ik ben heel erg fan van The Weeknd, dat is net als Frank Ocean een hele geile donkere man die je inpakt met zijn stem. Wat hij heel goed doet is dat hij zwoele liedjes combineert met harde onverwachte drumbeats en dat is heel lekker.”

Tot maandag 9 december 23.57 uur kan er gestemd worden, maar wacht vooral niet en stem direct op jouw Song van het Jaar!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12