Vacature: Redacteur Live Muziek M/V (36 uur) Vacature: Redacteur Live Muziek M/V (36 uur)

, Redactie 3VOOR12

Vacature: Redacteur Live Muziek M/V (36 uur)

Redactie 3VOOR12 ,

De VPRO zoekt voor 3VOOR12 een:

Redacteur Live Muziek M/V (36 uur)

De VPRO is een crossmediale publieke omroep. Autonomie, experiment en eigenzinnigheid zijn de leidraad bij het vormgeven van waar de VPRO voor staat. De VPRO wil een niet te negeren factor zijn in het maatschappelijke debat en toonaangevende, verdiepende inhoud bieden. Het oogmerk van de VPRO is altijd maatschappelijke en persoonlijke impact te realiseren.  

3VOOR12 is het platform voor alternatieve popmuziek bij de VPRO. Het is een website met onder andere nieuws, de Luisterpaal en concerten in audio en video. De website 3VOOR12 is verbonden met het radioprogramma 3VOOR12RADIO dat van maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 1.00 uur wordt uitgezonden op 3FM.   

3VOOR12 zendt wekelijks concerten uit op tv via de themakanalen Cultura24 en 101TV. Daarnaast zijn regelmatig concertregistraties van 3VOOR12 te zien op Nederland 3 onder de titel 3 On Stage, een samenwerkingsverband van VPRO, NTR, BNN en 3FM. Het verslaan van festivals als Pinkpop, Lowlands en Eurosonic Noorderslag via radio, tv en internet is een kernactiviteit van 3VOOR12. 

3VOOR12 staat voor nieuwe en vernieuwende popmuziek en is voor de luisteraar een gids in het uitgebreide aanbod.   

Wie zijn we? 
De redactie van 3VOOR12 bestaat uit een eindredacteur, een internetredactie, een radioredactie, een tv-redactie en een producersteam. 

De VPRO zoekt voor 3VOOR12 een:

Redacteur Live Muziek M/V (36 uur)

Als redacteur kies je in overleg met de redactie welke concerten door de VPRO worden opgenomen en wanneer en via welke platforms deze worden uitgezonden. Je bent een belangrijke spil in de afstemming tussen radio, tv en internet en je onderhoudt contact met platenmaatschappijen, zalen, festivals en boekingskantoren. Je werkt nauw samen met de muzieksamensteller van 3VOOR12RADIO en je bent zijn vervanger als deze ziek of op vakantie is. Je bent vaak op locatie aan het werk bij concerten en festivals. Je dagelijkse werkzaamheden vinden plaats in de Villa VPRO op het Mediapark in Hilversum.
 
Wie zoeken we? 
Een redacteur die affiniteit heeft met de VPRO en het alternatieve popplatform 3VOOR12. Je hebt een goede neus voor interessante popmuziek en een goed gevoel voor wat werkt op radio en tv. Je weet hoe je een balans moet vinden tussen de wensen van de luisteraars en de gidsfunctie van 3VOOR12. Je kunt crossmediaal denken en bent in staat om met je keuzes te komen tot een ideale mediamix van radio, tv en internet. Die keuzes maak je in goed overleg met de betrokken redacteuren.

Je hebt aantoonbare ervaring als mediamaker en kennis van alternatieve popmuziek. Daarnaast heb je een goed oog voor kwaliteitsjournalistiek en voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in brede zin. Je beschikt over een goed netwerk en bent uitstekend in staat 3VOOR12 te vertegenwoordigen en representeren in de muziekindustrie.   

Wat bieden we?
In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met daarna de intentie tot verlenging. Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. 

Schriftelijke reacties dienen uiterlijk 15 november 2011 bij ons binnen te zijn en kunnen worden gericht aan de VPRO, t.a.v. de afdeling Personeel & Organisatie, Postbus 11, 1200 JC Hilversum of gemaild worden naar  vacature@vpro.nl. Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Willem van Zeeland, Eindredacteur 3VOOR12 via  w.van.zeeland@vpro.nl  of  T 035 6712 228.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12