Rotown opent platenzaak met Demonfuzz Records Rotown opent platenzaak met Demonfuzz Records

Rotown Records laat langgekoesterde droom in vervulling gaan

, Timo Pisart

Rotown opent platenzaak met Demonfuzz Records

Rotown Records laat langgekoesterde droom in vervulling gaan

Timo Pisart ,

In een tijd dat de platenzaken met uitsterven worden bedreigd, opent het Rotterdamse poppodium Rotown een platenzaak in haar eigen pand, in samenwerking met Demonfuzz Records. Rotown Records zal nog voor het einde van het jaar worden geopend. Sterker nog, waarschijnlijk is de winkel al open voor de laatste Sinterklaas-aankopen.

Rotown Records laat langgekoesterde droom in vervulling gaan

In een tijd dat de platenzaken met uitsterven worden bedreigd, opent het Rotterdamse poppodium Rotown een platenzaak in haar eigen pand. Rotown Records zal nog voor het einde van het jaar worden geopend. Sterker nog, waarschijnlijk is de winkel al open voor de laatste Sinterklaas-aankopen. Joey Ruchtie van Rotown: "Het zit al een tijdje in beweging, als het goed is gaan we op 4 december open. Het is een langgekoesterde droom van veel mensen die in Rotown werken. Voor onze directeur Dick Pakkert is het zelfs echt een jongensdroom die nu wordt verwezenlijkt. We gaan lekker tegen de stroom in, Rotown wordt een goede synergie met een restaurant, café, poppodium en dadelijk dus ook een platenzaak."

Rotown Records zal uitsluitend vinyl gaan verkopen, zowel nieuwe releases als tweedehands. De zaak zal zijn assortiment aanpassen op de programmering van Rotown, aangevuld met pop- en rockwerk uit de afgelopen veertig jaar, en wordt gerund door Demonfuzz, een gerenommeerde platenzaak die net als Rotown aan de Nieuwe Binnenweg is gevestigd. Ruchtie: "Dj's komen van heine en verre naar Demonfuzz. De laatste keer dat Mayer Hawthorne hier speelde, moest en zou hij de zaak bezoeken. Speciaal voor hem hebben ze de deuren open gegooid, en ook de kelder laten zien. Ook als de jongens van 2manydjs in de stad zijn, gaan ze sowieso langs."

De winkel in Rotown is geïnspireerd op het idee van cross-selling, zo vertelt Michael Engelaan. Hij is samen met Erwin Zimmerman (dj Git Hyper, die deel uitmaakt van de band van Caro Emerald) eigenaar van Demonfuzz. "In Londen en Berlijn zie je steeds vaker winkels die bijvoorbeeld platen verkopen en daarnaast andere producten verkopen, kapper zijn of tegelijk een horeca-aangelegenheid zijn. Dat lijkt ons een heel goede formule."

Met de winkel zal Demonfuzz niet met zichzelf hoeven concurreren, maar juist meer plaats hebben om haar waren te verkopen. "In onze andere winkel hebben we maar beperkte plaats voor alle genres, hier kunnen we all-out gaan met ons pop- en rockassortiment, maar je kunt er bijvoorbeeld ook dubstep gaan kopen."

De winkel zal op 4 december haar deuren openen. De openingstijden van Rotown Records zijn donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 21.00 en zondag van 13.00 tot 18.00.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12