BlackboxRed wil niet vergeleken worden met Blood Red Shoes BlackboxRed wil niet vergeleken worden met Blood Red Shoes

Fries man/vrouw duo brengt oude muziek met jonge branie

, Jochem Boom

BlackboxRed wil niet vergeleken worden met Blood Red Shoes

Fries man/vrouw duo brengt oude muziek met jonge branie

Jochem Boom ,

De ontstaansgeschiedenis van het Friese BlackboxRed is er één uit duizenden. Eva van Netten en Stefan Woudstra begonnen met het spelen in schoolbandjes en kwamen er uiteindelijk achter dat ze met z’n tweeën een klik hadden. Zo ontstond twee jaar geleden het duo BlackboxRed. Hun nummer Howling Wolf opent de achttiende Hollandse Nieuwe sampler.

Fries man/vrouw duo brengt oude muziek met jonge branie

De ontstaansgeschiedenis van het Friese BlackboxRed is er één uit duizenden. Eva van Netten en Stefan Woudstra begonnen met het spelen in schoolbandjes en kwamen er uiteindelijk achter dat ze met z'n tweeën een klik hadden. Zo ontstond twee jaar geleden het duo BlackboxRed. Hun nummer Howling Wolf opent de achttiende Hollandse Nieuwe sampler.

In korte tijd en met enkel een EP op zak bereikte de band al veel. Zo stond de band vorig jaar in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, speelde twee nummers op Lowlands 2010 en stond  afgelopen januari op Eurosonic in Groningen. BlackboxRed is een klassiek man/vrouw duo zoals The White Stripes en recentelijk Blood Red Shoes. Opvallend is dat zowel de bandnaam als de muziek van de twee Friezen veel weg hebben van de laatste band. Zangeres Eva van Netten vertelt daarover: "Ik snap wel dat we vaak met Blood Red Shoes worden vergeleken, maar ik vind wel dat we ons kunnen onderscheiden. Zowel met onze muziek als onze liveshows. We proberen meer te experimenteren en werken bijvoorbeeld ook met synthesizers."

Na het succes van Eurosonic zit de band niet stil. Zo zijn ze net terug van een korte tour in Engeland. Daar speelde de band vier shows in het voorprogramma van de Britse band LOS. Van Netten: "We zijn begonnen in Ipswich, een stadje ten noorden van Londen. Daarna zijn we langzaam omhoog gereden richting Manchester. We zijn uiteindelijk geëindigd in Londen zelf. We speelden in zalen variërend van kroegjes tot popzaaltjes. We werden in ieder geval overal enthousiast ontvangen en het publiek was overal geïnteresseerd in onze muziek."

Ook de rest van 2011 is het duo druk bezig met de muziek. Zo zitten ze regelmatig in de oefenruimte en studio om aan een opvolger van hun eerste EP Dancing On Guns te werken. "We brengen in ieder geval in juni in eigen beheer een nieuwe EP uit", vertelt Van Netten. "Verder zijn we altijd bezig met nieuwe nummers en we blijven experimenteren, maar er zijn nog geen concrete plannen voor een album."

Naast het maken van nieuwe muziek speelt BlackboxRed de komende maanden veel live. Van Netten: "We zijn pas getekend bij het boekingskantoor Alles Los en we zijn ook net geselecteerd voor de Popronde, waardoor we vanaf september door het hele land te zien zijn."

Het nummer Howling Wolf van BlackboxRed staat op de achttiende Hollandse Nieuwe sampler die te beluisteren is op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12