Bevrijdingsfestivals 2011: de krenten uit de pap Bevrijdingsfestivals 2011: de krenten uit de pap

Meest spectaculaire programma’s in Groningen, Utrecht, Haarlem, Amsterdam en Zwolle

, Atze de Vrieze

Bevrijdingsfestivals 2011: de krenten uit de pap

Meest spectaculaire programma’s in Groningen, Utrecht, Haarlem, Amsterdam en Zwolle

Atze de Vrieze ,

Donderdag viert Nederland de vrijheid, met onder meer muziekfestivals in veertien steden in het land, de twaalf hoofdsteden plus Amsterdam en Den Haag. 3VOOR12 loopt door het programma en zet de meest interessante festival op een rij.

Meest spectaculaire programma’s in Groningen, Utrecht, Haarlem, Amsterdam en Zwolle

Donderdag viert Nederland de vrijheid, met onder meer muziekfestivals in veertien steden in het land, de twaalf hoofdsteden plus Amsterdam en Den Haag. Moke, Waylon en The Opposites & Partysquad vliegen dit jaar met de helikopter door het land. 3VOOR12 loopt door het programma en zet de meest interessante festivals op een rij.

1. Groningen
Groningen maakt indruk met een line-up die in een middelgrote Lowlands-tent niet zou misstaan. Met onder meer Kate Nash, de Franse soultainment ster Ben L’Oncle Soul, het felle rockduo Blood Red Shoes, de Vlaamse popband Balthazar en Rafael Saadiq. Plus een hiphoppodium met onder meer Hef, Lange Frans en Kleine Viezerik.

2. Utrecht
Utrecht lokte soulzanger Aloe Blacc, electro-Vlamingen Goose, The Phantom Four & The Arguido, rappers The Opposites, de knappe koppen van Only Seven Left, de retro-futuristische disco van Palmbomen, local dance heroes Nobody Beats the Drum en Skip & Die. En natuurlijk kinderhelden Ernst, Bobbie & de Rest.

3. Haarlem
Net als ieder jaar een van de grootste bevrijdingsfestivals, met een aantal aansprekende internationale namen: fiftiespop-Duitsers The Baseballs, Ben L’Oncle Soul, Britpoppers Frankie & The Heartstrings en de vrouw die haar snoezige jurkje inruilde voor een spannend pakje: Kate Nash. Plus Nederlandse acts als Flinke Namen, Beans & Fatback, Moss en Dazzled Kid.

4. Amsterdam
De hoofdstad houdt het dicht bij huis. De belangrijkste namen komen uit de eigen stad. Niet alleen headliners Dazzled Kid, Zwart Licht XL (zou Akwasi weer zo’n belachelijke stage-dive doen?) en Bastian, maar ook minder bekend talent als Houses en het eigenwijze The Don’t Touch My Croque-Monsieurs.

5. Zwolle
Altijd goed voor een respectabel programma, met ook dit jaar weer een aantal aardige acts. Zo kun je in Zwolle kijken naar Aloe Blacc, de zachtaardige familie Magic Numbers, Balthazar, Pop Up Animal Kids, elektronica-singer-songwriter Pien Feith, The Medics en de Duits-Nederlandse zomerpop van Stephany June.


Verdere bijzonderheden:

Wageningen: de band die eigenlijk een helikopter voor het podium zou moeten hebben, om de haren te laten wapperen: Hollandse Nieuwe van de Maand Vanderbuyst.

Almere: Ben én Dean Saunders!

Den Bosch: de makers van ons album van de week, de warmbloedige Amsterdammers van Jungle By Night.

Roermond: zijn nieuwe plaat is er bijna, in Limburg zal Tim Knol er vast wat nummers van spelen.

Den Haag: de Nigeriaanse zangeres Nneka, met een soepele combinatie van westerse soul en Afrikaanse vibes.

Assen: hipste act in Drenthe is de master of the wheels of steel, de man voor wie vrijheid alles met snelle wagens te maken heeft, DJ Jean.

Vlissingen: vorig jaar wonnen ze de 3VOOR12 Award, met 5 mei doet Moss Zeeland aan.

Rotterdam: onze Haagse vrienden en liefhebbers van primaire kleuren, The Pop-Up Animal Kids. En een rapper met het hart op de tong: Fresku.

Leeuwarden: met wapperende bakkebaarden zal Moke in de heli ook naar Friesland vliegen.

Hou de verschillende 3VOOR12 lokaalsites in de gaten voor verslagen van de Bevrijdingsfestivals.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12