Eerste editie Amsterdam Open Air Festival opent Amsterdams festivalseizoen Eerste editie Amsterdam Open Air Festival opent Amsterdams festivalseizoen

Amsterdamse feestorganisaties slaan handen ineen.

, Jochem Boom

Eerste editie Amsterdam Open Air Festival opent Amsterdams festivalseizoen

Amsterdamse feestorganisaties slaan handen ineen.

Jochem Boom ,

Er verschijnt een nieuw dance festival in Amsterdam. Het Amsterdam Open Air Festival opent op 6 juni het Amsterdamse festivalseizoen. Op het festival zullen onder andere Alex Under, DJ Hell, Boemklatsch en Joost van Bellen draaien. Voor de programmering slaan zeven Amsterdamse feestorganisaties de handen ineen.

Amsterdamse feestorganisaties slaan handen ineen.

Er verschijnt een nieuw dancefestival in Amsterdam. Het Amsterdam Open Air Festival opent op 4 juni het Amsterdamse festivalseizoen. Op het festival zullen onder andere Alex Under, DJ Hell, Boemklatsch en Joost van Bellen draaien. Voor de programmering slaan zeven Amsterdamse feestorganisaties de handen ineen.
 
Volgens Sjoerd Wynia, directeur van Club Air en initiatiefnemer van het festival is die hechte samenwerking de kracht van het nieuwe festival. "Bij veel andere festivals zie je vaak dat de hosts van de verschillende podia niet echt samenwerken. Wij hebben ook organisators gevraagd om een podium te hosten, maar tegelijkertijd werken we nauw samen om het festival goed neer te zetten. Het is ook leuk dat we met zoveel verschillende partijen samenwerken. Mensen van andere organisaties komen weer met een hele andere creatieve insteek."
 
Hoewel er in de regio Amsterdam al veel dancefestivals zijn is er volgens Wynia nog genoeg plek voor nog een nieuwe speler. "Als we kijken naar de kaartverkoop en de reacties op sociale media is er nog genoeg plek voor Amsterdam Open Air. Alle organisaties staan via sociale media in direct contact met hun achterban. En we zien dat iedereen positief reageert op de komst van het festival. Het is ook grappig om de overlap van die verschillende groepen te zien."

Er zijn ook genoeg verschillen met andere festivals: "We zitten op een nieuwe plek, waardoor we relatief goedkoop kunnen blijven. We verschillen ook van de andere festivals door de samenwerking met frisse nieuwe partijen als Vage Gasten en Plak. Die zullen ook leuke dingen doen voor de aankleding van het festival. Door de verscheidenheid van organisaties kunnen we ook een hele brede line up neerzetten. Hopelijk zullen mensen daardoor ook nieuwe dingen ontdekken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12